Sarıyer Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, ilçede bulunan plajları dolaşarak işletmelerin sosyal mesafe kurallarına uyup uymadığını denetledi. Zabıta personeli, şezlonglar arası bırakılması gereken minimum 1 buçuk metrelik mesafeyi ellerindeki metre ile ölçtü.

Yeni tip corona virüsle mücadele konusunda alınan önlemlerin sonuç vermesi sonrası normalleşme süreci çalışmaları sürüyor. Normalleşme sürecine uyum sağlamak için önlem alan yerlerden biri de Sarıyer'deki plajlar oldu.

"PERSONELİMİZE MASKE VE SİPERLİK TAKTIRDIK"

Zabıta ekiplerinin denetleme yaptığı plajlardan birinin sorumlusu olan Taner Demirer, işletmelerini kurallara uygun bir şekilde yeniden düzenlediklerini belirterek, "Öncelikle buraya gelen misafirlerin ateşlerini ölçüyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği ateş derecesinin üstündeki kişileri sağlık kurumlarına bildiriyoruz fakat şu ana kadar çok şükür böyle bir durumla karşılaşmadık. Girişteki personelimize maske ve siperlik taktırdık. Gelen müşterilerimiz için girişe aynı zamanda dezenfektan ünitesi yerleştirdik. İçeriye yalnızca maskeli olan kişileri alıyoruz, maskesi olmayanlara da biz temin ediyoruz. Burada bulunan şezlonglar arasında 1 buçuk metre mesafe bırakıyoruz. Geçmiş yıllarda buraya gelen müşterilere havlu veriyorduk ama ortak kullanıma girdiği ve kumaşın virüs türlerini daha çok barındırdığı için artık bu uygulamayı kaldırdık. Müşterilerimiz kendi havlularını getiriyorlar" diye konuştu.

İŞETMELER KURALLARA UYGUN

Zabıta ekiplerince plajlarda yapılan denetlemeler sonucunda, işletmelerin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kurallara uygun oldukları ifade edildi.

SARIYER POSTA GAZETESİ