Sarıyer halkı, İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesinin başlattığı ‘Yetimler gülsün diye her caminin bir yetim kardeşi olsun’ projesine büyük ilgi gösterdi. İlk, orta, lise ve dengi okullarda okuyan ihtiyaç sahibi yetimlere ulaşıp, onlara yardımda bulunmayı amaçlayan proje kapsamında, Sarıyer Müftülüğüne bağlı tüm cami ve Kuran kursları en az bir yetime sahip çıktı. Sarıyerli hayırseverin yardımlarıyla yetim öğrencilerin temel ihtiyaçları karşılandı.

183 öğrenciye yardım eli

Geçtiğimiz yıl ekim ayında hazırlanan ‘Yetimler gülsün diye her caminin bir yetim kardeşi olsun’ projesinde bugüne kadar 183 öğrenciye ulaşıldı. Yetim Tespit ve Takip Komisyonu tarafından yürütülen proje; din görevlileri ve Kuran kursu öğreticilerinin rehberliğinde, hayırseverlerin yardımlarıyla devam ediyor. Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’nun başkanlığını yaptığı komisyon; vaiz Ramazan Yılmaz, imam-hatip Osman Kurtulan, Kuran kursu öğreticisi Mürüvvet Şatıroğlu ve Türkiye Diyanet Vakfı büro personeli Özgür Yaşar Çelebi’den oluşuyor.

“Yetimlerimiz gülsün” diyorsanız...

Projeye daha fazla hayırseverin bağışta bulunması daha fazla yetim öğrenciye ulaşmak anlamına geliyor. Eğer siz de “Yetimlerimiz gülsün” diyerek bu önemli projeye katkı vermek istiyorsanız, bağışta bulunabilirsiniz.

Bağış ve iletişim için:

Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesi Vakıfbank IBAN Numarası: TR82 0001 5001 5800 7292 2952 15
Adres: Merkez Mahallesi Sefir Sokak No:31 Sarıyer 

Tel: 0212 242 15 44 
Faks: 0212 242 84 30 
web: istanbul.diyanet.gov.tr/sariyer 
e-posta: [email protected]

Özel Haber: Ahmet CİRİK