Eğitim alanında yaptıkları çalışmaları iş birlikleriyle genişleten Sarıyer Akademi'nin konuğu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş oldu. Eğitime verdiği destekle öne çıkan ve Sarıyer Akademi çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Lütfü Savaş, iki belediye arasında yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul ziyareti sırasında Sarıyer’e gelerek Sarıyer Akademi’ye konuk oldu. Tüm sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Savaş, Akademi hakkında öğretmenlerden, öğrencilerden ve velilerden bilgi aldı. Akademi velileriyle kısa bir sohbet eden Savaş, onlara Akademi hakkındaki fikirlerini sorunca, bir veli kızının Akademi’ye heyecanla geldiğini ve burada geçirdiği zamanın çok verimli geçtiğini söyledi. Velinin bu sözleri üzerine Başkan Savaş, “Bunu duymaktan daha büyük mutluluk mu var?” diyerek duygularını ifade etti. 

AKADEMİ İLE ÇALIŞMALARIMIZ ÜST SEVİYEYE ÇIKACAK

Hatay’da Akademi’nin kurulması için çalışmaları başlatan Başkan Lütfü Savaş, Sarıyer Akademi’ye yaptığı ziyaret sırasında şunları dile getirdi: “Eğitim için atılan her adıma destek olmaya hazırız. Hatay’da eğitimle alakalı yürüttüğümüz çalışmalar Akademi ile beraber daha da üst seviyeye çıkacak. Eğitim konusu kesinlikle siyaset üstü bir konudur. Bunun bilincinde olan kurumlarla bir araya gelip iş birliği yapmak gerçekten çok kıymetli. Sarıyer Akademide beni en çok etkileyen konuların başında her şeyin ölçümlenebiliyor olması geldi. Sarıyer Akademi’nin altyapısını gördük ve şimdi imkânlarımız doğrultusunda bu yapıyı daha da ileri bir seviyeye hep birlikte getireceğiz.” 

BAŞKAN GENÇ’TEN TEŞEKKÜR

Şehir dışı programı dolayısıyla Sarıyer Akademi’de Lütfü Savaş ile bir araya gelemeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Savaş’a eğitime verdiği önemden dolayı teşekkür etti ve şunları iletti: “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Başkan'ın Sarıyer Akademi’ye yaptığı ziyaret bizim için çok değerli. Yapılan bu iş birliği çok önemli çünkü eğitim yerel yönetimlerin olmazsa olmazı. Hatay Akademi’nin de en kısa sürede çok iyi bir yere geleceğine inancım tam.”