Geçtiğimiz günlerde 'Tarihi kabristanlıkta utanç verici görüntüler!' başlıklı haber ile gündeme getirdiğimiz Rumelikavağı Mahallesi'nde bulunan ve geçmişi asırlara dayandığı ifade edilen mezarlık ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İBB ekipleri, bölgeye gelerek kabristanlıkta temizleme çalışması gerçekleştirdi.

Tarihi kabristanlıkta birçok tarihi simanın mezarının bulunduğu öne sürülüyor. Osmanlı dönemine ait olan ve aradan geçen yıllarda parçalanan mezar taşlarının üzerindeki yazılar ve şekiller gizemini hâlâ koruyor. Kabristanlığa gelen ekipler, mezarların üzerini kapatan çalıları ve atılan çöpleri temizledi. Ekiplere Rumelikavağı Muhtarı Sinan Demirci ve Sarıyer Posta'nın yazarlarından İrfan Terzi de eşlik etti.

NİZAMETTİN GÜNEL'İN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ

Haberimizin ardından İBB ile temaslarda bulunan Sarıyer Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve İBB CHP Meclis Üyesi Nizamettin Günel'in girişimleri sonuç verdi. İBB ekipleri, bölgeye gelerek kabristanlıkta temizleme çalışması gerçekleştirdi. İrfan Terzi ise konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi'ne şu açıklamaları yapmıştı: "İBB Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı tarihi bir kabristanlık ilgisizlik nedeniyle harabeye döndü. Devrilen, çürüyen ağaçlar, çöpler ve yabani otlar mezarlığı atıl vaziyette bıraktı. Burada çok değerli ilim irfan sahibi insanların kabristanlıkta ebedi istirahatta olduklarına şahit oldum. Kabristanlığın bakımsızlığından çok utandım. Mahalle Muhtarımız Sinan Demirci buranın temizlenip, bakıma alınması için İBB’ye dilekçe verdi. İnşallah en kısa zamanda bir sonuç alınır."

SARIYER POSTA GAZETESİ