Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar Uygulaması'ndaki verilere göre, Sarıyer'in birçok mahallesindeki riskli alanlar, Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanmanın da etkisiyle normale dönmeye devam ediyor. Detaylar haberimizde...

Riskli alanlardaki düşüşte tam kapanmanın dışında corona aşısı, yapılan denetimler ve kurallara uymayanlara kesilen cezalar büyük rol oynadı. Hayat Eve Sığar Uygulaması'na göre Sarıyer, İstanbul'daki ilçeler arasında en az riskli alanın bulunduğu ilçelerden biri.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü salgın süresince 50 filyasyon ekibi ile gece gündüz çalışıyor. İlçemizde aşılanma oranları 55 yaş ve üzerinde 1. doz aşılar yüzde 70’in üzerine çıkarken, 2. doz aşılarda aynı oranda hızlı bir şekilde devam ediyor.

LÜTFEN KURALLARA UYALIM!

Her ne kadar Sarıyer genelindeki riskli alan sayıları azalsa da bazı mahallelerde risk devam ediyor. Sarıyer Posta Gazetesi olarak corona virüsünün daha fazla kişiyi hayattan koparmasını engellemek ve sevdiklerimize zarar vermemek adına maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmeye davet ediyoruz. İşi olmayan vatandaşlarımıza zorunda kalmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda çağrıda bulunurken, bir kez daha ‘Evde Kal Sarıyer’ diyoruz. Salgının yayılma hızını minimum seviyeye indirmek için uzmanların uyarılarını dikkate alalım.

SARIYER POSTA GAZETESİ