31 Mart yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 1,5 sene geçmesine rağmen Sarıyer'deki bazı muhtarlıklara sekreter atanmaması hem mahalle muhtarlarının yükünü artırıyor hem de zaman zaman muhtarlık binasının kapalı kalmasına neden oluyor.

Sarıyer'deki bazı mahalle muhtarlıklarında sekreter krizi yaşanıyor. Birçok mahalledeki sekreterlerin maaşı Sarıyer Belediyesi tarafından ödenirken, son yerel seçimlerde değişen muhtarlardan bazıları ise çalışmalarını ya sekretersiz yürütüyor ya da maaşı cebinden karşılıyor.

"KONUYA EL ATMASINI BEKLİYORUZ"

Sarıyer Posta Gazetesi'ne konuşan muhtarlar, mahalle muhtarlıkları için sekreterin kritik bir görev aldığını ifade ederken, "Bu arkadaşlarımız bizim elimiz ayağımız. En basit şekilde örnek vermek gerekirse herhangi bir toplantı veya ziyarette muhtarlık kapalı kalıyor. Gelen vatandaşlarımız işlerini halledemiyor ve mağdur oluyor. Eğer sekreter ataması yapılırsa hem iş yükü hafifler hem de kimse mağdur olmaz. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in sesimizi duyup bir an önce konuya el atmasını bekliyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN SARIUÇAK: "KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ"

Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak ise konu ile ilgili gazetemize şu açıklamaları yaptı: "Konuyu Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç ile konuştuk ve talebimizi ilettik. Fakat kadronun yüzde 40 doluluğa ulaştığı için eleman alımı yapamadıklarını belirttiler. Başkan Yardımcımız Serdar Sarıakçalı bize belediye personelinden eleman verebileceklerini söyledi. Fakat muhtar arkadaşlarımız da mühürlerini tanımadıkları insana teslim edemeyeceklerini, güvendikleri kişiler ve beraber yol yürüdükleri kişiler ile çalışmak istediklerini belirttiler. Şükrü Başkan da eleman alımı yapılacağı an da konu ile ilgileneceğini iletti."

SARIYER POSTA GAZETESİ