Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda ilçedeki camilerin Cuma günü ve Miraç Kandili olan Cumartesi gecesi kapatılacağını ifade ederek, Sarıyerlilere kurallara uyulması konusunda çağrıda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla müftülüklere gönderilen yazıda, insanın can güvenliğini sağlamanın İslam'ın ana hedeflerinden biri olduğu belirtildi. Vatandaşların sağlığını korumayı, özellikle yaşlıların can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanmasının insani ve vicdani bir sorumluluk olduğuna işaret edilen yazı kapsamında Sarıyer’deki camilerde belirtilen günlerde kapalı olacak.

“ÖNLEMLERE RİAYET EDİLMESİ GEREKİYOR”

Konuyla ilgili olarak Sarıyer Posta’ya özel açıklamalarda bulunan Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, “Son dönemde dünya genelinde görülen “yeni Koranavirüs’ün (Covid-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek için Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İstanbul Valiliği’nin aldığı tedbirler doğrultusunda salgın riski sona erinceye kadar toplu ve kalabalık yerlere gidilmemesi, alınan tedbir ve önlemlere riayet edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“KARARLARIN UYGULANMASI VİCDANİ SORUMLULUKTUR”

Kadıoğlu, “İnsanın can güvenliğini sağlamak İslam’ın ana gayelerinden biridir. Bu nedenle, Tüm vatandaşlarımızın ve Sarıyerli halkımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen muhtemel zararları önlemeye yönelik alınan bu kararların uygulanması vicdani sorumluluktur. Aksi durum ise kul hakkına tecavüzdür. Bu itibarla; ortaya çıkacak olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından, Cuma günü ve kandil gecesi mescitler, camiler ve Kur’an kurslarımız kapalı olacak ve Cuma namazı için sala okunmayacak. Vatandaşlarımızın dini hassasiyetlerini istismar edilmesine ve camilerimizde alınan önlemler ile de herhangi bir zafiyete uğratacak davranışlara müsaade edilmeyecek” diye konuştu.

SARIYER POSTA