Sarıyer Mahalleler Birliği Sözcüleri Hikmet Kaya, Mahir Şimşek ile Veli Sarıboğa, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret ederek, 5 Mart Perşembe günü (yarın) yapılacak olan Çalışma Grubu oturumuna davet etti.

Geçtiğimiz aylarda Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçen Islah İmar Planları’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelmeden önce yapılacak toplantıda ele alınacak. Oturuma; Sarıyer’deki siyasi partilerin ilçe başkanları, İBB’nin ve Sarıyer Belediyesi’nin ilgili birimlerinden uzmanlar, muhtarlar, STK temsilcileri katılacak. Ayrıca İstanbul’daki siyasi partilerin il başkanlıklarına da toplantı ile ilgili davetiyeler gönderildi.

“ARTIK OK YAYDAN ÇIKTI”

Sarıyer’in en önemli sorunların başında gelen mülkiyet probleminin çözümüne ilişkin yaklaşık 13 yıldır mücadele eden Sarıyer Mahalleler Birliği, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği Çalışma Grubu toplantısı ile önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. 31 Mart yerel seçimlerinden önce birçok siyasi partinin İBB başkan adaylarının imza attığı taahhütnameye dikkat çeken Sarıyer Mahalleler Birliği sözcüleri, “2007 yılında fitili ateşledik. Yaklaşık 13 yıldır mülkiyet sorunu ile ilgili mücadele veriyoruz. Emeklerimizin karşılığında da başta Baltalimanı, Derbent ve FSM olmak üzere birçok mahallemizin yıkılmasını önledik. Sarıyer Belediye Meclisi’nden Islah İmar Planları geçti. Sıra İBB’Artık ok yaydan çıktı. Siyasilere vatandaşın lehine karar verecek misiniz? diye soracağız” sözleriyle görüşlerini ifade ettiler.

“GÜNDEME GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sarıyer Mahalleler Birliği kurulduğu günden bu yana ve öncesinde de Sarıyerlilerin tarafında yer alan bir gazete olarak bu konuyu ele aldık. İlkeli ve doğru gazetecilik anlayışımızla yıllardır çözülemeyen bu problemi sürekli gündeme getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz” dedi.

SARIYER POSTA