Sarıyer Belediyesi bayrama sayılı günler kala Maden’de kurulan kurban satış ve kesim alanı için çalışmalarını tamamladı.

Veteriner İşleri, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri 32 dönümlük alanı vatandaşlar ve kurban satıcılarının ihtiyaçlarına göre düzenledi.

Sarıyer’de her sene olduğu gibi bu sene de kurbanlıkların hijyenik ve sağlıklı bir ortamda satış ve kesim işlemlerinin gerçekleşmesi için gerekli hazırlıklar yapıldı. 20 çadırın kurulduğu alana 230 büyükbaş, 700 küçükbaş hayvanınmenşei şahadetnameleri, giriş belgeleri, küpe numaraları İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri ile birlikte kontrol edilerek, giriş yapmaları sağlandı.

542d02c2-1773-44d0-9e2e-aedda21f74fa

Gerekli bütün tedbir ve hazırlıkların Sarıyer Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun belirlediği kanunlar göz önünde bulundurularak yapıldığı satış ve kesim alanında Ulaşım Hizmetleri, Makine İkmal Birimi, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlükleri, kurban sahiplerinin ibadetlerini rahat ve hızlı bir şekilde yerine getirmeleri için çadırları ve kesim alanını hazır hale getirdi. Bayram günü ambulans ve zabıta ekipleri de alanda yer alacak.

Dezenfeksiyon İşlemleri Yapılıyor

Hayvanların alanda bulundukları süre boyunca kontrol altında olduğunu söyleyen Veteriner İşleri Müdürlüğü hekimlerinden Meral Küçükarslan; “Hayvanların yeme içmeleri düzenli olarak kontrol ediliyor. İlaçlama birimi ise sinek oluşumunu engellemek ve insanların kullandığı alanlar herhangi bir hastalık oluşmaması amacıyla dezenfeksiyon işlemleri yapılıyor” dedi.

81fef554-20e0-4bff-9f49-09bf74df7ce2

Alanda Hazırlıklar Tamamlandı

Alandaki hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Ulaşım Hizmetleri Müdürü Güven Yeşilbaş ise süreci şöyle anlattı; “Kurban satış ve kesim alanında bir adet küçükbaş, iki adet büyükbaş kesim ünitesi mevcut. Kesim ünitelerinin montajları yapıldı. Alan aydınlatmaları ve ünitelerin içindeki iç aydınlatmalar yapıldı. Fen İşleri ekiplerimiz hem kurban satıcıların hem de vatandaşların süreci rahat geçirmesi için banyo, erkek ve kadın tuvalet alanları kurdu.”

Ring Seferleri Düzenlenecek

Arife günü ile bayramın birinci ve ikinci günü Sarıyer’in farklı noktalarındaki mezarlıkları ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz ring seferi düzenlenecek.

aee40731-1c88-4f39-ae92-afdbfced72a6