Sarıyer Kaymakamlığı, ulusal basında ortaya atılan ‘yardımlarda ayrıcalık yapılıyor’ iddiasına ilişkin bir açıklama yayınlarken, geçtiğimiz haftalarda kendi bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nun corona virüs salgını boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar ve yapılan yardımlar ile ilgili detayları paylaştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda Sarıyer’de oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, yardıma muhtaç vatandaşların yardımına koşarken, ulusal basından şok bir iddia ortaya atıldı. Sarıyer Kaymakamlığı'da yaptığı açıklama ile iddiayı yalanladı.

 YARDIMLAR İLE İLGİLİ DETAYLAR

Kaymakamlık'tan yapılan bilgilendirmeye göre, Sarıyer Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde 125’i kamu personeli ile 548 gönüllü yer alıyor. Kurulan Vefa İletişim Merkezi’ne toplam 16 bin 786 başvuru yapılırken, bunların 15 bin 886’sı karşılandı. 11 Mart ile 10 Mayıs tarihleri arasında yardıma muhtaç vatandaşlara 1 900 gıda paketi dağıtılırken, Sarıyer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nin kararı ile 12 bin 47 ihtiyaç sahibi aileye ulaşılarak, 7 bin 729 aileye 1000 TL’den toplam 7 milyon 729 bin TL ödeme yapıldı. Ayrıca bazı ailelere de 400 ile 900 TL arasında maddi destekte bulunuldu. Mahalle muhtarları da hayırseverlerden toplanan yardımları 2 bin 280 aileye ulaştırdı.

KAYMAKAMLIK’TAN YAPILAN AÇIKLAMA

SARIYER POSTA GAZETESİ