El emeği göz nuru ürünlerinden elde ettikleri gelir ile kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan ve ev ekonomisine katkıda bulunan üretici kadınlar için İstanbul Gönüllüleri tarafından düzenlenen 'Kadın Emeği Pazarı', 19 Haziran Cumartesi günü saat 19.00'a kadar Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'nda alışveriş meraklılarını ağırlayacak.

İstanbul Gönüllüleri tarafından hayata geçirilen 'Kadın Emeği Pazarı', özellikle üreten kadınlar için yeni bir soluk oldu.

PANDEMİ EN ÇOK ONLARI ETKİLEDİ

Pandemi sürecinin beraberinde getirdiği yaşamsal değişikliklerden en fazla etkilenenler evinde üretim yapan kadınlar oldu. El emeği üretimle aile bütçesine katkıda bulunan kadınlar, eve kapanma sürecinde daha fazla üretmelerine rağmen ürünlerini satacak pazar yerleri konusunda sorun yaşadılar.

12 AYRI KATEGORİDE ÜRÜNLER YER ALIYOR

Pazarda; takı, aksesuar, amigurumi, keçeden ürünler, ebru, resim, tekstil, giyim, kırkyama, deri-ahşap ürünleri, mum, sabun, krem, örgü objeler, seramik-cam dekoratif ürünler, örgü işleri gibi toplam 12 ayrı kategoride ürünler yer alıyor. Salgın tedbirlerine uyularak kurulan pazar, 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık olacak.

İŞ ARAYANLAR DİKKAT!

İşçi ile işvereni bir araya getirmek için faaliyetlerini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisi bir kez daha Sarıyer'de. Pazar alanının yanında kurulan stantta Sarıyerlileri ağırlayan İstihdam ofisi, 19 Haziran Cumartesi gününe kadar hizmet verecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ