İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaşım Sistemleri Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul'da trafiği üreten ve çeken yerlerin olduğuna dikkat çekerken, Sarıyer'in trafiği çeken ilçeler arasında yer aldığını ifade etti.

İstanbul'un trafik çilesi pandeminin yasaklarının ardından her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. Pandemi öncesi kentin belli yerlerinde mesai başlangıcı ve bitiş saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

"İstanbul'da trafiği üreten ve çeken yerler var"

Çok acil önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ilıcalı, 2020 yılında yaptıkları İstanbul Ulaşım Halk Anket sonuçlarından bahsederek, "İstanbul'da trafiği üreten ve çeken yerler var. Konutların ağırlıklı olduğu yerler trafik üreten yerlerdir. İş yerlerinin ve okulların olduğu yerlerse trafiği çeken yerlerdir. Trafiği en fazla üreten yerler, Ümraniye, Esenyurt, Küçükçekmece, Üsküdar, Kadıköy, Bağcılar, Pendik, Maltepe, Bahçelievler ve Kağıthane. Trafiği çeken yerlerse Şişli, Fatih, Kadıköy, Ümraniye, Beşiktaş, Ataşehir, Üsküdar, Sarıyer, Bağcılar ve Esenyurt. Bu yerler arasında trafiği hem üreten hem de çeken yerlerse Ümraniye, Esenyurt, Kadıköy, Üsküdar ve Bağcılar. Son 6 yıl içerisinde trafik üreten merkezlerden ilk 10'a Esenyurt ve Maltepe ilçeleri, trafik çeken merkezlere de Bağcılar ve Esenyurt ilçeleri eklenmiştir. Mesela Şişli, İstanbul trafiğinin yüzde 6'sını üretiyor" dedi.

SARIYER POSTA