Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2015 yılından bu yana uygulanan  'Su Kaynaklarının Balıklandırılması' projesi kapsamında Kısırkaya'daki bir gölete 5 bin adet sazan balığı bırakıldı.

Akdeniz Üniversitesi Araştırma Enstitüsü'nde üretilen balıklar Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar ve Kısırkaya Muhtarı Nurcan Kocaer'in katılımıyla gölete bırakıldı.

5 BİN ADET BALIK BIRAKILDI

1975'li yıllarda Kısırkaya'daki maden arama çalışmalarının ardından oluşan oyuklar yıllar geçtikte gölet haline geldi. Muhteşem bir tabiata sahip olan yüzlerce dönümlük arazi balık merkezi olacak. Proje ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan Kısırkaya Muhtarı Nurcan Kocaer, "Sarıyer Kaymakamımız Mehmet Özer ile yaptığımız ilk toplantıda konuyu dile getirmiştim. Kendisi talebimizi kırmadı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar'a gerekli talimatları verdi. Ardından biz de müdürümüz ile iletişime geçtik ve kendileri de gölete 5 bin adet sazan balığının bırakılmasını uygun gördüler. Bu bölgede 7 tane gölet var. Dene amaçlı bu yıl sadece bir gölete balık bırakıldı. Ayrıca bu alanın daha kullanışlı hale getirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kontrollü ve güvenliği elden bırakmadan buraya daha fazla vatandaşımızı çekmek istiyoruz. Bir mesire alanı gibi planlayıp çevre düzenlemesi de yapılmalı" diye konuştu.

"DİĞER GÖLETLERDE DE ÇALIŞMALAR OLACAK"

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, "Sarıyer'in tüm muhtarları son derece gayretli ve çalışkan. Nurcan Kocaer'de bunlardan bir tanesi. Bulunduğumuz alanın doğal güzelliklerini dikkate alarak habitatın çeşitlendirilmesi ve zenginleştirilmesi konusunda bizden bir talepte bulunmuşlardı. O talebi gerçekleştirmenin iklimsel olarak en doğru zamanının da bu dönem. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Akdeniz Üniversitesi Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen 5 bin adet sazan balığını şimdilik 1 göletimize bırakıldı. Diğer göletlerimizde de benzer canlıların buluşturulmasına yönelik çalışmalara muhtarımız öncülük edecek. Biz de gerekli desteğimizi vereceğiz. Arkadaşlarımız bırakılan balıkların yüzde 90'ının 1,5 sene içerisinde 40 cm boyutuna ulaşacağını söylediler. Bu da bizi sevindirdi. Umuyorum ki bundan sonraki süreçte diğer göletlerimizde de balıklandırma çalışmaları devam edecek. Bu kapsamda İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar'a, Kısırkaya Muhtarı Nurcan Kocaer'e, su ürünlerinde görevli arkadaşlarımıza ve çalışmayı yakından takip eden Sarıyer Posta Gazetesi'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİZ"

Göletlerin bulunduğu alanın korunması ve çevre düzenlemesi ile konuşan Özer, şunları söyledi: "Çevreyi korumanın en temel şartı burayı kullanan vatandaşların doğayı diğer canlılar ile paylaştıklarının farkına varmalarıdır. Bu noktada Sarıyer gerçek anlamda büyük bir farkındalığa sahip. Bu duyarlılığı biz devam ettireceğiz. Bunun yanı sıra doğa insansız çok da canlı olmadığını görüyoruz. Herhangi bir zarar vermemek şartıyla insan doğaya büyük bir hareketlilik katıyor. Muhtarımızın bu konudaki önerisini yetkili makamlar ile değerlendireceğim. Bu tip alanların Sarıyer'e ve İstanbul'a kazandırılması hususunda üzerimize düşen hassasiyeti göstereceğiz."

SARIYER POSTA GAZETESİ