Özellikle hafta sonu yoğun şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin uğrak adresi olan Sarıyer'deki Belgrad Ormanı, duyarsız ve bilinçsiz vatandaşların bıraktığı çöplerle doldu. Ormanın son hali görenleri isyan ettirdi.

İstanbul'un akciğeri olarak nitelendirilen Sarıyer'in doğasını katleden bilinçsiz vatandaşlar, piknik yaptıktan sonra çöplerini doğaya bırakıyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan temizleme çalışmalarında toplam 30 ton çöp toplandı.

"ÇÖPLERLE İLGİLİ CİDDİ SORUNLAR YAŞIYORUZ"

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Canan Yeşil, "Tarihi bir orman alanı burası. 8 tabiat parkı var. Bu tabiat parklarının dışındaki alanlarda piknik yapılmasına izin verilmiyor ancak ormana gelen vatandaşlarımız tabiat parkı alanı dışındaki yerlerde de piknik yapıyorlar. Atlı birliklerimiz ve muhafaza memurlarımız ormanın derinliklerinde piknik yapılmasına, etrafa çöp atılmasına engel olmak için, koruma kontrol görevlerini yapıyorlar. Atılan çöplerle ilgili ciddi sorunlar yaşıyoruz. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, özellikle hafta sonu sahaya gelerek burada atılan çöpleri topluyorlar bunları konteynerlerle belediyeye ulaştırıyoruz. Her hafta sonu aynı sayıda ziyaretçi gelmiyor ancak çok yoğun ziyaretçi girişinin olduğu günlerde ortalama 8-9 ton çöp topluyoruz. Genelde piknik malzemeleri, plastik bardaklar, poşetler, yiyecek artıkları ile karşılaşıyoruz. Saha çok büyük, bu yüzden insanların bilinçli ve duyarlı olması çok önemli" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ