Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Gümüşdere Mahallesi’nde üretim yapılan seralarda 100 adet sarı tuzak, 100 adet mavi tuzak ve 10 adet feromon tuzağı çalışmaları gerçekleştirdi. Asılan bu tuzaklar ile sebzelere zarar veren domates güvesi, thrips ve beyaz sinekler ile etkin mücadele edilmesi amaçlanıyor.

Sarıyer’de yetiştirilen sebze ve meyvelerdeki hastalık, zararlı ve yabancı otların mücadelesinde ekonomi, insan sağlığı, çevre ile biyolojik çeşitliliğin korunması esas alınarak, sürdürülebilir tarımı da içine alan Entegre Mücadele Programı kapsamında ilçedeki 10 üretici ile 20 dekarlık alanda çalışmalar sürüyor.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bitki koruma ürünlerinin doğru kullanımının denetlenmesi ile insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi, doğal dengenin korunması ve sürdürülebilir bitkisel üretimin sağlanması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda taze sebze ve meyvelerde hasat öncesi pestisit denetimi, numune alma ile laboratuar analizleri yapılıyor. Ayrıca sebze numuneleri alındı ve pestisit analizi için laboratuvara gönderilerek, analizi yapıldı.

NUMUNELERİN TAMAMI TEMİZ ÇIKTI

Geçtiğimiz yıl üreticilere pestisitlerin doğru kullanımı, hastalık ve zararlılarla mücadele, yerli ve milli tohumların kullanımı gibi konularda eğitimler düzenlenmiş ve eğitimlere katılanlara sertifika verilmişti. Programın ardından 2019 yılında ilçede hasat öncesi pestisit denetimlerinde alınan 15 adet sebze numunesinin tamamı temiz çıktı.

SARIYER POSTA GAZETESİ