Gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla Sarıyer’i İstanbul’un en huzurlu ve güvenli ilçelerinden biri haline getiren Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, Maslak ve Zekeriyaköy’de iki yeni karakolu hizmete açtı. İlk olarak Maslak’ta bulunan Şehit Mürüvvet Akpınar Polis Merkez Amirliği törenle hizmete açılırken daha sonra Zekeriyaköy Şehit Münür Alkan Polis Merkezi’nin açılışı dolayısıyla da bir tören düzenlendi.

Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Aygün, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar, şehit polis memuru Münür Alkan’ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

“Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, “Sarıyer genelinde 6 karakolumuz vardı. Zekeriyaköy ise merkezdeki Şeker Aktaş Karakolu’na bağlıydı. İnsanlar olası bir müracaatta 9 kilometre uzaklıktaki bu karakolumuza gidiyorlardı. Biz de Sayın Kaymakamımızla birlikte yaptığımız toplantılarda Zekeriyaköy’deki eksikliği gördük. Üst mercilere durumu aktardıktan sonra Sarıyer Belediyemiz, karakolun arsasını tahsis etti. Karakolumuzun nezaretleri alttan ısıtmalı, bina uzun namlulu silahlara karşı dayanıklıdır. Türkiye’de ilk defa bir karakolda jeneratör kullanılmıyor. Burada yeni bir enerji sistemine geçildi. Elektrikler kesilse de jeneratörün aksine 20 saniye bile bekleme süresi olmadan cihazlar hizmet vermeye devam edecek. Karakolumuzun adını 15 Temmuz Şehitlerimizden Polis Münür Alkan’ın adını verdik.  Şehidimizin adını burada yaşatmayı ve 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamayı amaçladık. Bu karakolun yapımında ve hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Genç: Bu projenin parçası olmaktan gurur duyuyoruz

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, suçun daha fazla önlenmesi için gençleri sosyal projelere yönlendirdiklerini belirterek, “Zekeriyaköy’de bir polis merkezinin ihtiyaç olduğunu gördük. Bunun hep birlikte tespitini yaptık. Belediyemizin olan bu arsayı emniyetimize tahsis ettik. Zekeriyaköy, emniyetin en iyi sağlandığı bölgelerden biri haline geldi. Hemen yanı başımızda da bir jandarma karakolumuz var. Böyle önemli bir projenin parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Karakolumuz, Zekeriyaköy’e ve tüm Sarıyer’e hayırlı olsun” diye konuştu.

Bilgin: Polis merkezi Zekeriyaköy için elzemdi

Zekeriyaköylülerin yıllardan beri dile getirdiği polis merkezi talebini hayata geçirdiklerini anlatan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Zekeriyaköy’e yerinden hızlı ve kaliteli hizmet vermek amacıyla polis merkezi kurulması kesinlikle elzemdi. Sayın Valimizin talimatları, İl Emniyet Müdürümüzün destekleri, İlçe Emniyet Müdürümüzün gayretleriyle çok kısa bir süre içinde Zekeriyaköy’deki polis merkezi amirliğimizi inşa ettik. Şehit Polis Memurumuz Münür Alkan’ın adı verilen anlamlı ve güzel bir polis merkezi ortaya çıktı. Bugün hep birlikte bu karakolu hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışkan: Şehit Münür Alkan’ın ben de ayrı bir yeri var

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 15 Temmuz şehidi Münür Alkan'ın adını polis merkezi amirliğine büyük bir gururla verdiklerini söyledi. Şehit polis memuru Münür Alkan'ın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu anlatan Çalışkan, “15 Temmuz hain darbe girişimini haber aldığımızda, biz İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan binasındaki görev yerimizden koşarak çıktık. O çıkış görüntülerimizi sonradan seyrettik. Münür'ün öyle bir koşuşu vardı ki tekrar tekrar izledik. Şehadete koşmak gibi bir koşmayı görürsünüz orada. Bu vesileyle Münür’ü ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz sadece bir kalkışma değildi”

Çalışkan, 15 Temmuz'un sadece bir meczubun yönettiği, 3-5 bin askerin onun emrinde olduğu bir kalkışma olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bugün Suriye’de, Filistin’de yaşananları seyrediyoruz. 60 şehit, binlerce yaralı, dünyaya meydan okurcasına, hiç kimseyi dinlemeden yapılan katliamı canlı canlı izliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi bunun denemesiydi ve başarılı olsalardı biz de o Filistin'dekiler gibi çaresiz bir şekilde vatanımızı savunmaya çalışacaktık. Ama Allah’a çok şükür yöneticilerimiz, vatandaşımız, polisimiz, milletimiz buna izin vermedi. Hiçbir zaman da izin vermeyecek” açıklamasında bulundu.

Vali Şahin: Burada derdinizi paylaşabileceğiniz dostlarınız var

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Zekeriyaköy ve civarında yaşayan vatandaşların daha rahat etmeleri daha huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamaları için çok büyük görevler ifa edecek bir polis merkezini hizmete açtıklarını kaydetti. Bölge halkına önemli mesajlar veren Vali Şahin şunları söyledi: “Bu karakol sizlere hizmet ederken aynı zamanda yine sizlere emanet edilmiştir. Bu karakolda polis vatandaş ilişkisinden ziyade komşuluk diyalogu bekliyoruz. Burada derdinizi paylaşabileceğiniz dostlarınız var. Önemli olan buraya geldiğinizde artı stres ve sıkıntı yaşamamanızdır. Aksine probleminizin giderilmiş olması ya da asgariye düşürülmüş olması gerekir. O zaman burası görevini yapmış olacaktır. 15 Temmuz kahramanlarımızdan şehit polis Münür Alkan’ın adı verilen karakolumuzda, arsayı bağışlayan değerli belediye başkanımıza, yapımda katkıda bulunan firmalara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kurdele kesilerek açılan Zekeriyaköy Şehit Münür Alkan Polis Merkezi Amirliği’nin fotoğrafı şehit Münür Alkan'ın annesi Münübe, eşi Aylin ile kızı Asya'ya hediye edilirken, polis merkezi amirliğinin yapımına destek olanlara plaket sunuldu.

Haber: Ahmet CİRİK