Baharın müjdecisi, İstanbul'un simgesi erguvanlar Sarıyer 'de açtı.

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs sürecinde Sarıyer'de vatandaşlar zorunlu haller dışında sokağa çıkmıyor. Ancak hayat devam ediyor. Yeni bir mevsime girdiğimiz şu günlerde, yaşamın devam ettiğinin ispatı niteliğinde; Sarıyer'de erguvanlar çiçek açarak adeta baharı tüm güzelliği ile müjdeledi.

Koronavirüs sonrası için hazırlıklarına devam ediyor. Salgın sonrası vatandaşların yeniden sokağa çıkıp dilediğince vakit geçirebilmeleri için Sarıyer Belediyesi, park ve sosyal donatı alanları bakım yenileme çalışmaları devam ederken, ilçe genelinde dezenfekte çalışmaları aralıksız devam ediyor.

"BAHARIN GELİŞİNİ MÜJDELER"

İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'de Peyzaj Mimarı olarak çalışan Miray Yılmaz, İstanbulluların erguvanı İstanbul'un simgesi olarak gördüklerini ve çok kolay yetişen bir bitki olduğunu söyleyerek, “Erguvan baharın gelişini müjdeler. Boğazın ve İstanbul'un simgesidir. Birkaç ay önce Ağaç A.Ş. sosyal medya hesaplarından yaptığımız bir ankette 'İstanbullular, İstanbul'da İstanbul'un simgesi olarak en çok hangi ağacı görmek isterler?' diye sorduk. 78 bin kişinin katıldığı ankette sonuç erguvan çıktı. Kısacası İstanbullular erguvanı çok seviyorlar ve İstanbul'un simgesi olarak gördükleri ağaç, erguvan ağaçları. Hızlı büyüme gösteriyor, yetişmesi çok kolay. Yetiştiği yer konusunda da çok seçici değil. Taşlık topraklarda ve kaya çatlaklarında bile filizlenebiliyorlar" dedi

SARIYER POSTA GAZETESİ