Uluslararası ödüllerle ülkemizi sivil toplum alanında temsil eden İZEV Vakfı engelli bireylerin hayatın her alanında yer alabilmesi için birçok farklı alanda çalışıyor. Sarıyer Büyükdere’de İZEV aracılığıyla zihin farklı bireylerin çalışacağı ve geliriyle İZEV’in eğitim programlarına kaynak yaratılacak bir cafeye kavuşuyor.

Son yıllarda yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile birçok kez gündem olan İZEV Vakfı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda engelli bireylerin hayatına büyük katkı sunacak Down Town Cafe Büyükdere’yi açıyor.

Down sendromlu, otizmli ve zihinsel özel gereksinimi bulunan kişilerin iş yaşamına hazırlanmaları için İZEV tarafından oluşturulan eğitim programı tamamlandı! Açılacak cafe sayesinde staj ve istihdamları gerçekleşecek zihin farklı gençler açılış için gün sayıyor. Açılış töreni 11 Mayıs Çarşamba akşamı 18:30’da kokteyl, mini FARK BAND konseri ve canlı müzik eşliğinde geniş bir katılımla gerçekleşecek.

İZEV Genel Sekreteri Merve Kılıç tüm Sarıyerliler ve İstanbulluları açılacak özel cafeye beklediklerini, zihin farklı kişilerin ülkemizde herhangi bir iş yerinde çalışmaları için uygun koşulların maalesef karşılanamadığı, toplumda da zihin farklı gençlerin başarabileceği yetkinleşebileceği konular ve alanlarla ilgili yeterli farkındalık bulunmadığını ifade etti. Bu sebeple Down Town Cafe Büyükdere, aynı zamanda bir proje. Ayrıca cafenin tüm gelirleri, cafenin de bulunduğu İZEV Bağımsız Yaşamevi’nde uygulanan eğitim programları için kaynak oluşturacak.

Büyükdere Mahallesi’nin en güzel sokağı olan Merdiven Çıkmazı’nda deniz manzaralı tarihi binasıyla cafe konum olarak başlı başına bir değer olduğu gibi, özel kahveleri ve tatlı lezzetleriyle uğrak yeri olacak gibi gözüküyor.

İZEV sosyal farkındalık alanında 2019 Mercury Awards en iyi event, en iyi sosyal sorumluluk projesi ve onur ödülünü, yine 2019 yılında Stevie Awards Avrupa’nın en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülünü almıştı.

Dünyanın en ünlü müzik grubu Pink Floyd - Another Brick in The Wall şarkısının bizzat Roger Waters tarafından 2 yıllık haklarını hediye edilen vakıf, şarkıyı engelli bireylerin yaşam hakkını yansıtan sözlerle yeniden yorumlayarak 7 milyon izlenme ve 70 milyon erişimle alanında bir ilke atmıştı.