Yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla adından sıkça söz ettiren Sarıyer Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bulunan Polis Merkezi’nde, yerel basınla kahvaltıda bir araya geldi.

Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Süngü, FSM Karakol Amiri İsmail Özkan, Komiser Yardımcısı Sezer Yorgancılar, İlçe Emniyet Müdürü Özel Kalemi Eda Yurtsever ve yerel basın temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, yapılan çalışmalar, alınan önlemler ve ilçedeki suç olaylarıyla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Sarıyer Merkez Karakolu Çayırbaşı’na taşınacak

Sarıyer Merkez’deki polis karakolunun Çayırbaşı’na taşınmasının gündemde olduğunu belirten Çamırcı, “Mevcut karakol emniyet personelleri için lojman olarak kullanılacak” dedi.

Sarıyer’de kadın yunus timleri kuruldu

Sarıyer’de; 6’sı motosiklet, 3’ü otomobilde görevli olmak üzere toplam 20 polisin çalıştığını ve ek olarak ‘yunus’ diye tabir edilen motosikletli polis birimlerin kurulduğunu ifade eden Çamırcı, yunus biriminde görevli iki personelin kadınlardan oluştuğunu ve İstanbul’da ilk kadın yunus timinin Sarıyer’de görev yaptığını söyledi.

Sarıyer’de 57 bekçi görevde

Sarıyer genelinde 57 gece bekçisinin çalıştığını söyleyen Çamırcı, şöyle devam etti: “Bazı mahallelerde akşam 19:00’dan sabah 07:00’a kadar bekçiler görev yapıyor. Genç dinamik bir yapıya sahip olan bekçiler ilçe genelindeki asayiş olaylarına etkin bir şekilde müdahale ediyor. Kısa bir süre sonra bu sayı 60’a çıkarılacak. Bekçiler göreve başladığından bu yana çok sayıda suçu önlediğini de görüyoruz. Bu bakımdan önemli bir konumda bulunuyorlar.”

Zekeriyaköy’de lojman yapılacak

Zekeriyaköy’de 40 konutluk lojman yapılmasının gündemde olduğunu açıklayan Çamırcı, Zekeriyaköy Jandarma Karakolu’nun belediye şantiyesi olarak kullandığı alanda emniyet personeli için konut yapacaklarını belirtti.