Sarıyer Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesi tarafından başlatılan 'Yolun iyilik Olsun Sarıyer' temalı yardım kampanyası kapsamında toplanan yaklaşık 350 bin TL değerindeki bağışlar, dualar eşliğinde Suriye'nin Azez Bölgesine gönderildi.

Yaklaşık 1 ay önce başlatılan yardım kampanyasına Sarıyerli hayırseverler yoğun ilgi gösterdi. Kadın ve çocukların kullanabileceği ürünlerin ağırlıkta olduğu yardım tırı, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Mekkenur Camii'nden uğurlandı.

"ALLAH KATKI VERENLERDEN RAZI OLSUN"

Sarıyer İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesi Başkanı Oğuzhan Kadıoğlu ile din görevlilerinin katıldığı törende dualar edildi. Burada bir konuşma yapan Kadıoğlu, "Hayırlı bir günde, hayırlı bir işte bizi bir araya getiren Cenabı Hakka sonsuz hamdüsenalar olsun, Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya salat ve selam olsun.
Kıymetli kardeşlerim, Müslüman ve mümin olduğumuz için Cenab-ı Hakk’a ne kadar hamd etsek azdır. 1400 yıl önce Mekke’den Medine’ye hicret eden muhacirlerin Medine de onları karşılayan ensarın oluşturduğu kardeşlik, bugün devletimizin himayesinde bu güzel topraklarda kardeşliğin en güzeli 1400 sene önce nasıl gösteriliyor ve uygulanıyorsa yine aynı kardeşlik örnekleri gösterilmektedir. TDV Sarıyer Şubesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda Suriye Azez bölgesi için faaliyette bulunduk. Gün oldu İdlib olduk, gün oldu Halep olduk. İyilik evleri olduk. Çocukların, kadınların, mazlumların her birinin yardımlarımızla yanında olmanın mutluluğunu taşıyoruz. Az ya da çok ama bir tır ama sekiz tır karınca kararınca Sarıyer olarak bir gayretin içinde olduk elhamdülillah. 

Bugün göndermiş olduğumuz tırda, iyilik ofislerimize sormuş olduğumuz ihtiyaçlar çerçevesinde, özellikle kadınlara yönelik ayakkabı, çorap, mont, kıyafet, çocuk bezi ve gıda malzemeleri hazırladık. Ancak bununla beraber Sarıyer olarak bu tıra eğitim faaliyetleri içinde malzeme koyduk. Allah nasip ederse inşallah Türkiye Diyanet Vakfının kurmuş olduğu iyilik evlerinin  içinde 4-6 yaş Kur’an kursu açacağız, gönderdiğimiz malzemeler eksik kaldığı takdirde biz buradan yeniden Sarıyer Şubesi olarak eksikleri tamamlayacağız. Kampanya hesabına yatırılan yardımlarla alınan malzemelerde dahil olmak üzere 350 bin TL değerinde eşyaları bugün Azez bölgesine uğurluyoruz. Öncelikle bizlere bir aylık kampanya süresince emek veren, din görevlilerimize, dernek görevlilerimize, cami cemaatlerimize ve Müslüman kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Cenabı Hak, kardeşlerimizin yapmış olduğu hayır hasenatı yücedergahında kabul etsin, kampanyaya emek veren, katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ