Düzce Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun Cuma namazı öncesi yaptığı konuşmada Selanik göçmenleri ile ilgili kullandığı skandal ifadelere bir tepki de Sarıyer Lozan Mübadilleri Derneği'nden geldi. Yönetim kurulundan yapılan açıklamada, "Söz konusu şahsın kullandığı ifadeler hem anayasamıza ve yasalarımıza, hem de İslam dininin esaslarına aykırıdır" ifadelerine yer verildi.

Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, bayram ziyareti için gittiği memleketi Sakarya’nın Karasu ilçesinde Cuma namazı kıldırmıştı. Cuma vaazında Filistin olayları ve Yahudilere değinen Soytekinoğlu'nun, Selanik göçmenlerine yönelik sarf ettiği sözlere tepkiler dinmiyor.

"GERÇEKLERLE BAĞDAŞMAYAN İFADELER KULLANARAK HADDİNİ AŞMIŞTIR"

Müftünün söylemlerine tepki gösteren Sarıyer Lozan Mübadilleri Derneği, şu açıklamayı yaptı: " Düzce ili Akçakoca ilçesi Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, bayram ziyareti için gittiği memleketi Sakarya'nın Karasu ilçesinde Cuma namazı öncesi vaazında Filistin olayları ve Yahudilere değinirken Selanik göçmenleriyle ilgili olarak, "Yüzde 90'ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" diyerek, tarihi gerçeklerle bağdaşmayan ifadeler kullanarak haddini aşmıştır. İslamiyet hoşgörü dini, birleştirici bir dindir. Bu ve buna benzer konuşmalar toplumu ortadan ikiye bölmektedir. Bunun ne dinle, ne İslamiyet ile ne de insanlıkla ilgisi vardır. Camide namaz kıldıran kişi insanlara güzel öğütler verir, güzel sözler söyleyerek toplumu doğru yola sevk eder. Söz konusu şahsın kullandığı ifadeler hem anayasamıza ve yasalarımıza, hem de İslam dininin esaslarına aykırıdır.  Bu çirkin  sözlerden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımızı, Düzce Valiliğimizi ve cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ