Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Birimi, 8 kişilik ekiple 28 Temmuz'dan bu yana orman yangınlarının devam ettiği Antalya'nın Manavgat ilçesine giderek, AFAD'ın belirleyeceği görev bölgesinde orman ile itfaiye personeline erzak temini, anlık gelişmelerde kurtarma ve tahliye görevlerini üstlenecek.

Günlerdir devam eden yangınlar milyonlarca hektarlık ormanı yok ederken, ekipler gece gündüz alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye yardımlar giderken, Sarıyer'den de Manavgat'a yardım eli geldi.

YANGIN MAĞDURLARININ YARALARINI SARACAK

1 veteriner hekim, 1 veteriner teknikeri ve 2 sivil savunma aracı ile Manavgat'a giden Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Birimi, Manavgat'a; 6 bin 600 adet pet şişe su, 6 ekiplik yangın alanı müdahale ekipmanları, sağlık ekipmanları (ilaç, yanık kremi, pansuman, sargı bezi ve yangın battaniyesi), yangın tüpleri, hayvanlar için ilaçlar ve 30 koli mama, 10 litre dezenfektan, 6 adet oksijen tüpü, 1 koli maske, 2 sahra çadırı, çay makinesi ve çay, kurtarma ekipmanları, uzatma kabloları ve 10 litre el sabunu götürdü.

SARIYER POSTA GAZETESİ