Sarıyer, Avcılar ve Bahçelievler'in ardından Eyüpsultan, Kartal, Ataşehir ve Üsküdar'da da görülmeye başlayan sivrisinekler, her geçen gün artmaya devam ediyor. Kent genelinde çoğalan, ısırdığı bölgelerde kızarıklık ve şişkinlik yapan sivrisineklerden şikayet eden Sarıyerliler, yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyor.

İBB, özellikle yaz aylarında yurttaşları en çok rahatsız eden sorunlardan biri olan vektörlere karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İBB Sağlık Daire Başkanlığı önderliğinde yapılan çalışmalar, Anadolu ve Avrupa Yakası’ndan toplam altı merkezden yürütülüyor. Erişkin sivrisinek mücadelesi ise yaz aylarında İstanbul’da girilebilen bütün sokaklarda ULV cihazları yapılırken, kış aylarında ise sivrisineklerin kışı geçirdiği alanlarda çalışmalar gerçekleştiriliyor.

"SİNEĞİN ISIRDIĞI YERİN ETRAFI MORARDI"

Sarıyer'de oturan Nimet Kara da kızının sinek tarafından ısırıldığını, bu kısmın aşırı şiştiğini ve kızardığını belirtti. Kara, bunun normal bir sinek ısırığına benzemediğine dikkati çekerek, "İlk birkaç saat sadece kaşındı. Sonra sineğin ısırdığı ayağı şişmeye başladı ve aşırı kızardı. Bir gün boyunca geçmeyince hastaneye gittik. İğne yaptılar ancak hala şişlik devam ediyor. Sineğin ısırdığı yerin etrafı morardı" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ