İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yangınlarla mücadele kapsamında ormanlara girişlerin yasaklandığını açıklamasının ardından jandarma ve polis ekipleri Sarıyer'de bulunan ormanlık alanlarda denetimleri sıklaştırdı.

21 şehirde başlayan ve milyonlarca hektarlık ormanın yok olmasına, 4 kişinin vefat etmesine ve binlerce canlının yanmasına neden olan yangınların ardından İstanbul'daki tüm ormanlara girişler yasaklandı. Jandarma ve polis ekipleri ise ormanlarda 7/24 denetimlerini sürdürüyor. Denetimlere atlı birlikler ve motorize ekipler de destek veriyor.

MEGAFONLARLA VATANDAŞLAR UYARILIYOR

Yasağın başlamasıyla Sarıyer'de bulunan ormanlık alanları gezerek, megafonlarla vatandaşları uyardı. Gerçekleştirilen denetimler kapsamında jandarma ekipleri ormanları gezerek kontrol ederken, motorlu ve atlı ekipler de onlara destek verdi. Ayrıca denetimlerin sıklaştırılması amacıyla drone kullanarak da kontrollerine devam eden ekipler, 24 saat esasına dayanarak Kısırkaya, Gümüşdere, Uskumruköy, Kilyos, Demirciköy, Rumeli Feneri ve Garipçe olmak üzere toplam 7 mahalleyi denetlemeye devam edecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ