Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yerli ve Milli Sebze Tohumları Kullanımını Kadın Eliyle Yaygınlaştırma ve Geliştirme' projesi kapsamında Gümüşdere Mahallesi'nde tören düzenlendi. Programda yerli ve milli tohumlardan elde edilen fideler, kadın çiftçilere dağıtıldı.

Gümüşdere'deki programa; İstanbul Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nazif Koca, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar, Gümüşdere Mahalle Muhtarı Günay Yazıcı, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, AK Parti ve MHP Sarıyer İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

38 BİN 500 FİDE DAĞITILDI

Proje kapsamında Sarıyer'de üretim yapan 15 kadın çiftçiye toplam38 bin 500 fide dağıtımı gerçekleştirildi. Bu doğrultuda yerli ve milli tohum kullanımının yangınlaştırılması ve sağlıklı ürün yetiştirilmesi amaçlanıyor.

SERADA FİDE DİKTİLER

Törenin ardından Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nazif Koca, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar ve Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Gümüşdere'deki bir serada elleriyle fide dikimi yaparken, can suyu verdi.

SARIYER POSTA GAZETESİ