5 yıl önceki darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlar için yapılan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı, bilinçsiz ve duyarsız vatandaşların bıraktığı çöpler nedeniyle kirleniyor. Özellikle hafta sonu yoğunluğun yaşandığı alanda yerler çöplerle dolup taşıyor.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı duran ve darbenin püskürtülmesi için hayatlarını feda eden şehitler için oluşturulan hatıra ormanında üzücü görüntüler yaşanıyor.

ÇÖP DAĞLARI OLUŞUYOR

15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nın her ne kadar piknik ve mesire alanı gibi kullanılmaması gerekse de ziyaret için bölgeye giden bazı vatandaşlar yanlarında götürdükleri yiyecek ve içeceklerin çöplerini yere atıyor. Hafta sonu dolup taşan hatıra ormanındaki çöp kutuları da ihtiyacı karşılayamazken, adeta küçük çöp dağları oluşuyor.

DUYARSIZ VATANDAŞLARA TEPKİ!

Ortaya çıkan çevre kirliliğine tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, aynı zamanda şehitlere de saygısızlık yapıldığını belirtti. Ziyaretçilerden daha duyarlı olmalarını isteyen vatandaşlar, yetkililere de çöp toplama işleminin daha fazla yapılması konusunda çağrıda bulundu.

SARIYER POSTA GAZETESİ