ÖZEL HABER

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge doğrultusunda Sarıyer'deki 7 kamu kurumundan oluşan 45 ekip, ilçe genelindeki işletmeleri denetledi. İncelemeler sonunda Covid-19 salgınına karşı uyulması gereken kuralları yerine getirmeyen işyeri ve kişilere toplam 232 bin TL idari para cezası kesildi.

Türkiye genelinde olduğu gibi eş zamanlı olarak Sarıyer'deki işletmeler incelendi. Bu kapsamda Sarıyer Kaymakamlığı, Sarıyer Belediyesi, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanlığı, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ekipleri, corona virüse karşı uyulması gereken kuralların yerine getirilip getirilmediğini denetledi.

7 KURUM KOORDİNELİ ÇALIŞTI

81 il valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda ilçe genelinde 18 ayrı iş kolunda hizmet veren işyerleri 45 ekip tarafından denetlendi. Ekipler denetim kapsamında; 620 adet AVM içi işletme, 255 ticari taksi, 2 pazar yeri, 499 toplu ulaşım aracı, 37 kıraathane, bin 619 lokanta ve restaurant, 19 spor tesisi, 98 park-mesire alanı, 9 konaklama tesisi, 28 çay bahçesi 11 dernek lokali, 17 düğün yeri, 10 oyun salonu ve 36 camiyi denetledi. Yapılan incelemelerde kurallara aykırı davranan kişi ve işletmelere toplam 232 bin TL para cezası verildi.

ÖZER'DEN YAPTIRIM AÇIKLAMASI

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, kurallara uymayanlara idari yaptırım uygulamakta kararlı olduklarını söyledi. Özer, "Önlem almanın toplum sağlığının korunmasında büyük önem arz ettiğine inanıyoruz. Amacımız Sarıyer olarak Covid-19 önlemlerine uyulmasında yönlendirici olmak. İdari yaptırımlara başvurmak istemiyoruz fakat ikazlarımıza riayet etmenlere de yaptırım uygulamaktan imtina etmeyeceğiz. 

BENZER HABER: SARIYER’DE FARKINDALIK DENETİMİ

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/yasam/sariyerde-farkindalik-denetimi-h61797.html

SARIYER POSTA GAZETESİ