Sarıyer Belediyesi tarafından inşa edilen ve her gün ihtiyaç sahibi yaklaşık 5 bin kişiye sıcak yemek gönderecek aşevinin yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Olası deprem ve afetlerde kapasitesi daha da genişletilecek sahra mutfağı ve aşevinin, 2022 yılının başında faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

"Sarıyer’i afetlere hazırlamak için bu projeyi hayata geçirdik"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Deprem veya herhangi bir afet durumunda insanların temel ihtiyaçları olan yiyeceğe ulaşması çok zor olabiliyor. En son İzmir depreminde bu sorunla karşılaştık. Bu nedenle Sarıyer’i afetlere hazırlamak için bu projeyi hayata geçirdik. Merkez, afet durumlarında kapasitesi artırılabilecek şekilde tasarlandı. Merkez, en üst düzeyde hizmet verecek. Merkezin içerisinde yemek servisi yapılmayacak. Bunun yerine, el değmeden paketlenen ürünler hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak" dedi.

"Günlük olarak sıcak yemek gönderilecek"

Genç, aşevinin normal zamanlarda da dezavantajlı kişilere sıcak yemek vereceğini belirterek, "2022 yılının başında faaliyete geçmesi planlanan merkezden başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere taziyelere, sokak iftarları ve sahurlarına, gündüz bakımevleri, kız konukevi ve SAGEM’lere, Kilyos Sosyal Tesisleri’nde konaklayan vatandaşlara günlük olarak sıcak yemek gönderilecek. Ayrıca aşevinde hazırlanan çorbaların üniversite önlerinde ikram edilecek" diye konuştu.

"Yemekler gıda mühendislerinin denetiminde hijyenik koşullarda hazırlanacak"

Başkan Genç'in verdiği bilgiye göre, ilçenin bütünlüğü ele alınarak ihtiyaç sahiplerine en hızlı ulaşılacak nokta olarak Maslak Akasya Sokak’ta yapımı devem eden ve 800 metre kapalı alanı bulunan aşevinde tüm yemekler, gıda mühendisleri denetiminde tüm hijyenik koşullara uygun olarak yapılıp depolanacak. Kullanılacak termobox sistemiyle yemekler evlere sıcak olarak ulaştırılacak" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA