Sarıyer'de sahipli bir köpeği lazer ışıklı havalı tabancaya benzer bir cisim doğrultarak öldürdüğü iddia edilen sanığın "Mala zarar vermek" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Sarıyer'de sahipli bir köpeği lazer ışıklı havalı tabancaya benzer bir cisim doğrultarak öldürdüğü iddia edilen sanığın "Mala zarar vermek" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Mahkeme, duruşmaya katılmayan şikayetçi ve sanık tarafının bir sonraki celse zorla getirilmesine karar verdi.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yurt dışında olan tutuksuz sanık Ali Can Ergür katılmadı. Şikayetçi Volkan Tanju da duruşmaya gelmedi. Şikayetçi Volkan Tanju'nun avukatı Nural Kapullu "Şikayetimiz devam etmektedir. Müvekkilim diğer celse gelecektir. Delillerimizi de ibraz edeceğiz" dedi.

"DAVAYA KATILMA TALEBİ REDDEDİLSİN"

Sanık Ali Can Ergür'ün avukatı Kader Taşkaya ise "Müvekkilim şu anda yurtdışında bir hukuk bürosunda çalışmaktadır. İzin alamadığımdan gelememiştir. Bir sonraki celse hazır edeceğiz. Karşı tarafın bu köpeğin sahibi olduğu belli değildir. Bir sahiplik belgesi yoktur. Kapı önünde baktığı ve Sarıyer Belediyesinin öldüğünü belirttiği bir köpek söz konusudur. Ne şekilde öldüğünü bilmediğimiz bir hayvan var. Sahibi olduğunu bilmiyoruz, bu nedenle Volkan Tanju'nun davaya katılan olarak kabul etmiyoruz. Ölen köpeğin şikayetçinin olduğu belli değildir" diye konuştu. Bunun üzerine söz alan şikayetçi avukatı Nural Kapullu, "Suçun işlendiği tarihte hayvanlar menkul hükmündeydi. Yasa çıkmamıştı o dönem. Menkulünün tek ispatı da zilliyetliktir. Sahiplik durumunu da ispat edeceğiz. Bu aşamada katılan sıfatının olamayacağına dair iddialar şikayetçilik durumunun değersizleştirmeye yöneliktir" şeklinde konuştu.

İKİ TARAFA DA ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme, şikayetçi ve sanığın davetiyeyle çağrıldıkları halde gelmemiş olmaları nedeniyle zorla getirilme kararı düzenlenmesine hükmetti. Şikayetçinin katılma taleplerinin ifadeler alındıktan sonra değerlendirilmesine de karar verildi. Duruşma ertelendi.

İddianamede, şikayetçi Volkan Tanju'nun iş yerinin bulunduğu Sarıyer Maslak Mahallesi'nde iki köpek beslediği, köpeklerini 25 Haziran 2021 akşamı burada bırakıp ayrıldığı anlatıldı. Erkek köpeğin araç çarpması sonucu öldüğü zannedilip üzerine gazete örtülmüş şekilde bulunduğu ve ölüsünün belediye görevlilerince götürüldüğü bilgisine yer verilen iddianamede, Tanju'nun ifadesine göre, olay yerindeki bir kişinin köpeğin boynunda delik olduğunu gördüğünü ve araç çarpmadığını söylemesi üzerine de köpeğin kasten öldürüldüğünü anladığı aktarıldı. İddianamede, güvenlik kamera kayıtlarının incelemesinde, olay gecesi maskeli ve şapkalı bir şahsın köpeklerin yanına gidip önce yiyeceğe benzer bir şey verdiği, ardından çantasından çıkardığı havalı tabancaya benzer ışıklı bir cisimle "Ice" adlı köpeğe ateş ettikten sonra aracıyla ayrıldığı bildirildi. Plaka tespitinden sanık Ali Can Ergür'e ulaşıldığı, sanığın ifadesinde, yolda yürürken karşısına iki köpek çıktığını, havlamaları üzerine köpeklerden korkup lazer ışık doğrulttuğunu ve bisküvi attığını ancak silahının olmadığını söylediği ifade edildi. Sanığın "mala zarar verme" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.