Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Tarımsal Üretimin Arttırılması Projesi' kapsamındaki 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamda, Sarıyer'de 8 bin 160 salatalık, 7 bin 280 domates ve 22 bin 400 biber fidesi olmak üzere yerli tohumdan üretilmiş 37 bin 840 fide kadın çiftçilere dağıtılarak toprakla buluşması sağlandı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar, Gümüşdere Mahalle Muhtarı Günay Yazıcı, il ve ilçe tarım müdürlüğü yetkilileri, Gümüşdere'deki çiftçileri ziyaret etti.

YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Uygulamaya koyulan projeler içerisinde yer alan "Yerli ve Milli Sebze Tohumları Kullanımını Kadın Eliyle Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi" kapsamında örtü altı tarım (seracılık) yapan kadın çiftçiler eliyle yerli ve milli tohumlar toprakla buluştu.

SARIYER'DE 190 ÜRETİCİ SERACILIK YAPIYOR

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca yaptığı açıklamada, İstanbul'un tarihin, kültürün, sanayinin başkenti olduğu kadar tarım ve hayvancılıkta da önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Gümüşdere'nin önemli seracılık noktalardan biri olduğunu belirten Karaca, Sarıyer genelinde 190 üreticinin seracılıkla uğraştığını belirtti.

"TARIMI BIRAKIRSAK HAYAT FARKLI BOYUTTA İLERLER"

Gümüşdere'de seracılık yapan Aksu Çuğ, babasının devrettiği tohumlarla 15 yıldır eski usul ve örtü altı tarım yaptığını belirterek, "Ülkenin belli bir temeli vardır. O temellerden birini de tarım oluşturur. Hepimiz tarımı bırakırsak hayat farklı boyutta ilerler. Onun için tarıma sarılmamız gerekiyor, herkesi teşvik edelim. Kimin toprağı varsa, bu işe gönül veren kimler varsa onları teşvik edelim ve tarımımızı bırakmayalım" değerlendirmesini yaptı.

"GÜMÜŞDERE BURADA TARIM YAPAN TEK KÖY"

Gümüşdere'nin tarım açısından belli başlı bölgelere yettiğini vurgulayan Çuğ, "Daha önceden Zekeriyaköy, Bahçeköy, Kilyos, Uskumru hep çiftçilikle uğraşıyordu ama teknolojinin ilerlemesiyle herkes bıraktı. Farklı boyut almaya başladılar. Gümüşdere burada tarım yapan tek köy olarak kaldı" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ