DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Genel-İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ile DİSK Genel-İş 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve belediye başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Toplantıda işçileri umutlandıran gelişmeler yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Merkez'deki Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak, toplu iş sözleşmesi ve sendika hakları ile ilgili taleplerini dile getiren Sarıyer Belediyesi işçilerini umutlandıran bir gelişme yaşandı.

"EN KISA ZAMANDA SENDİKAL SÜRECE GEÇİLMESİ ÖNGÖRÜLDÜ"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in makamında gerçekleştirilen toplantıda, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediye şirketlerine geçirilen işçilerle belediye arasında toplu iş sözleşmesi ve sendikalaşmayla ilgili konular ele alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan, Genel-İş 1No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan, "DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ile Genel-İş 1No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve belediye başkan yardımcılarının da olduğu bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda olumlu gelişmeler oldu. En kısa zamanda sendikal sürece geçilmesi öngörüldü. Tüm KHK'lı çalışan arkadaşlara duyurulur. Bizim dışımızda söylenenler gerçek dışıdır" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ