Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğinde, kentler ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden 'Avrupa Hareketlilik Haftası', Sarıyer'de düzenlenen program ile başladı. Etkinlikler kapsamında 23 bisikletçi İstanbul'un farklı noktalarından pedal çevirerek Fuat Paşa Yalısı'na geldi.

Etkinliğe; Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gouvin, İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bart Van Bolhuis, AB Ekonomik ve Sosyal Bölüm Başkanı Müsteşar Angel Guterrez Hidalgo, AB Delegasyonu Türkiye Sektör Temsilcisi Göktuğ Kara, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan, TBB Genel Sekreteri Birol Ekici, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Kayhan Özüm ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun katıldı.

ETKİNLİKLERİN ADRESİ SARIYER OLDU

Her yıl 16-22 Eylül arasında dünya çapında kutlanan ve bu yılki teması 'Herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik' olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Büyükdere'deki Fuat Paşa Yalısı'nda program gerçekleştirildi.

"520 BELEDİYE BAŞKANI KAMPANYAYA DAHİL OLDU"

Etkinlikte konuşan TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Büyük bir övünçle söylüyorum, hep Avusturya ve Hollanda birinci oluyordu. Bugün Türkiye birinci. 520 belediye başkanımız, 'Biz kentlerimizi harekete geçireceğiz' dedi ve kampanyaya dahil oldu. Bu partiler üstü bir mesele. Yaşam şekliniz, partiniz, düşünceniz ne olursa olsun. Güç birliği yapmamız gerekiyor. Ortaklıklarımızı çoğaltmamız gerekiyor. Torunlarımız için çocuklarımızın geleceği için bu meselelerde çok güçlü koordinasyon yapmamız gerekiyor. 520 belediyemiz 'Ben bisiklet yolu yapacağım, bisikleti teşvik edeceğim, kentimi harekete geçireceğim" ifadelerini kullandı.

Şahin, ayrıca Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında kentin farklı noktalarından pedal çevirerek Fuat Paşa Yalısı'na ulaşan 23 bisikletçiye teşekkür belgesi takdim etti.

SARIYER POSTA GAZETESİ