Sarıyer İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Birimi personeli tarafından sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla ilçe genelinde hizmet veren su ürünleri satış yerlerinde denetimler gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı avlanan hamsi balıklarında yasal avlanabilir boy uzunluğunun altındaki balıkların oranında yaşanan artış nedeniyle İstanbul Boğazı'nın tamamı ile Sarıyer'deki Kumköy Aslan Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularda hamsi avına yasak getirmişti. Hamsilerde istenen gelişmeye ulaşılmasının ardından yasak kaldırılmıştı ancak denetimler aralıksız sürüyor.

İŞLETME SAHİPLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Sarıyer İlçe Tarım Müdürlüğü, balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla ilçe gelende faaliyet gösteren su ürünleri satış noktalarında denetim yaptı. Denetimler ile gelecek nesillerin de su ürünlerinden yeteri kadar faydalanması amaçlanıyor. Yetkililer, işletme sahiplerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verirken, yasal mevzuata aykırı hareket edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacağını belirtti.

SARIYER POSTA GAZETESİ