Yapılan araştırmalarda kanıtlanan temiz havası, eşsiz Boğaz manzarası, ve doğası ile dikkat çeken Sarıyer, spor yapmak isteyen vatandaşların da uğrak adresi oluyor. Özellikle Belgrad Ormanı Neşet Suyu Parkuru ve Atatürk Kent Ormanı, doğa yürüyüşü yapmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Sarıyer, şehir kalabalığından ve günlük stresten bir nebze de olsa uzaklaşmak isteyenlerin adresi oluyor. İşte Yoğun koşuşturmadan uzak durmak isteyenlerin için en ideal yerler...

HER SEVİYEDE KOŞUCUYA HİTAP EDİYOR

Vakkorama Koşu Pisti olarak da bilinen 6 km uzunluğundaki Belgrad Ormanı Neşet Suyu Parkuru, her seviyede koşucuya hitap ediyor. Parkurun farklı iniş-çıkışları ve güzel bir göl manzarası bulunuyor. Parkurun müdavimlerinden Itır Erhart "Başlangıç seviyesindeki koşucular için biraz zorlayıcı olabilir ama sonbaharda ormanın değişen renklerine tanıklık etmek için ideal. Parkur kenarındaki rengarenk mantarlar da ayrıca güzel" diye konuştu.

AKŞAM SAATLERİNDE DE GİDEBİLİRSİNİZ

Hacıosman'da bulunan Atatürk Kent Ormanı yaklaşık 5.5 km uzunluğunda. Ormanın içinde, göl kıyısında, yer yer önünüze çıkan ördeklerin etrafından dolaşarak tamamlayabileceğiniz çok güzel bir parkur. 10 km'yi tamamlayabilmeniz için parkurda tam tur atıp, 1.5 km kadar daha gidip dönmeniz gerekiyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ