İstanbul Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan şehit aileleri, gaziler ve yakınlarından oluşan 50 kişiye tarihi ve turistik yerler tanıtıldı.

Sarıyer Çayırbaşı'ndaki Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı önündeki iskeleden başlayan "İstanbul Boğazı Tanıtım, Seyir ve Gezi Programı"nın ilk seferine, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarından oluşan 50 kişi katıldı. Program kapsamında gemi personeli tarafından konuklara Huber Köşkü, Kız Kulesi ile Çırağan, Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün de aralarında bulunduğu tarihi ve turistlik mekanlar anlatıldı.

ETKİNLİK 2 GÜN DEVAM EDECEK

Boğaz gezisine katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Şemseddin Yalçın, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana şehit yakını ve gaziler için Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı tarafından programlar düzenlendiğini söyledi. Yalçın, bu sene pandemi nedeniyle 4 seans dahilinde 2 gün devam edecek programa her turda 50 kişi olmak üzere toplamda 200 şehit yakınını davet ettiklerini dile getirdi.

"GAZİYİM VE ONURLUYUM"

Etkinliğe katılan 15 Temmuz gazisi Ersin Pekdemir, Boğaz gezisine ailesiyle katılmaktan mutlu olduğunu belirterek, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Cumhurbaşkanının çağrısıyla sokağa çıktığını ifade eden Pekdemir, "Şu an gaziyim ve onurluyum. Allah bir daha 15 Temmuz'u yaşatmasın. Atalarımızın bize verdiği bu emaneti de ilelebet sürdürecek olmamızdan herkesin emin olmasını isteriz" ifadelerini kullandı.