Sarıyer'de son dönemlerde gerçekleşen hırsızlıklar 'pes' dedirtiyor. İlçenin birçok noktasında bulunan rögar kapakları çalınıyor. Rögar kapaklarının olmaması nedeniyle yaşanan kazalara bir yenisi de geçtiğimiz günlerde eklenmişti. Sarıyerliler gerekli önlemlerin alınması için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Hırsızlar Sarıyer'de bu kez kanalizasyon rögar kapaklarına dadandı. Son aylarda özellikle birçok mahallede kanalizasyon rögar kapağının çalındığı bildirildi.

SÜRÜCÜ VE YAYALAR İÇİN BÜYÜK TEHLİKE!

Rögar kapaklarının olmaması nedeniyle yolda oluşan çukurları son anda fark eden sürücüler büyük tehlike atlatıyor. Çukurlar özellikle geceleri daha büyük tehlike arz ediyor. Bir aracın bu çukura girmesi durumunda ya aracın parçalanacağını ya da takla atacağını belirten sürücüler, bu kapakların yerine takılmasını istiyor. Araçların yanı sıra aydınlatmanın yeterli olmadığı sokaklarda yürüyen vatandaşlar da çukurların içine düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

ÇALDIKLARINI 20 TL'YE SATIYORLAR

Rögar kapakları kentin altyapısının en önemli parçası. Sokaklarda 50 metre ara ile her yerde bulunan kapakların ağırlığı da ortalama 120 kilogram. Yağmur ve atık su kanallarını kontrol eden bacalar bu kapaklarla kapatılıyor. Her gün defalarca üzerine basıp geçilen rögar kapakları çalınıyor. Hırsızların kapakları 15-20 TL'ye sattığı belirtiliyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ