Sarıyer'de daha önce alkollü araç kullandığı için ehliyetine el konulan ve durdurulduğu polis kontrol noktasındaki ekiplere başkasının ehliyetini gösteren sürücü, ekipleri kandıramayınca yaya olarak kaçmaya çalıştı.

Olay, dün saat 02.00 sıralarında Maslak Büyükdere Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan V. G.'nin kullandığı otomobil, denetimin yapıldığı polis kontrol noktasında durduruldu. V. G. evrak kontrolü yapan polise başkasına ait sürücü belgesi verdi. Polislerin, ehliyetin kendisine ait olmadığını anladıklarını fark eden V. G. otomobilden inip yaya olarak kaçmaya çalışsa da arkasından koşan polisler tarafından yakalandı.

ŞÜPHELİ POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

Kendisini yakalayan polislere uzun süre direnen V. G. "Nefes alamıyorum, su verin" diye bağırdı. Bu sırada V. G.'nin kardeşi olduğu öğrenilen kişi, yaşananları cep telefonu ile kaydetmeye çalışırken, polislerle tartıştı. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan V. G. ve kardeşi ekip otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü. Yapılan arşiv taramasında, V. G.'nin yoklama kaçağı olduğu ve kasten yaralamaktan sabıka kaydının bulunduğu belirlendi.

SARIYER POSTA GAZETESİ