Sarıyer'de bulunan Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'ne ait rıhtımda, sürücüsünün manevra yaparak dönüş yapmaya çalışırken fren yerine gaza bastığı otomobil denize uçtu.

Kaza, Büyük Liman'daki Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'ne (KEGM) ait rıhtımda meydana geldi. İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen bir sürücü rıhtım üzerinde manevra yaparak geri dönmek istedi. Bu sırada hafif geri giden otomobil, sürücüsünün fren yerine gaza basması ile hızla rıhtımdan denize uçtu. O sırada plajda yüzenler ve cankurtaranlar sürücünün yardımına koştu.

ÇEVREDEKİLER SÜRÜCÜYÜ DENİZDEN ÇIKARDI

Sürücü denizin dibine doğru batan otomobilin açık olan camından çıkıp yüzerek rıhtımın demir merdivenlerine tutunarak bekledi. Vatandaşlar sürücüyü merdivenlerden yukarı çıkardı. Otomobilin denize uçmasının ardından sürücüye yardım etmek için denize atlayan çevredekiler cep telefonu kamerasına yansıdı. Denize uçan otomobilin sürücüsünün Kıyı Emniyet Müdürlüğü personeli bir dalgıç olduğu ve bu sayede suya gömülen otomobilden çıkıp yüzerek kenara gelebildiği öğrenildi. Otomobili çıkarmak için olay yerine vinç ve dalgıçlar geldi. Dalgıçlar yaptıkları hazırlığın ardından denize dalarak suyun altındaki otomobili halatlarla bağladı. Ardından otomobil vinç yardımı ile çekilerek denizden çıkarıldı.

SARIYER POSTA GAZETESİ