İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Zabıtası, Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında Sarıyer sahil şeridinde amatör balıkçılara yönelik denetim yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen "Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler" genelgesi kapsamında Sarıyer'de denetimler arttı. Ekipler, Sarıyer sahillerinde avlanan amatör balıkçıları maske, mesafe ve hijyen konularında bilgilendirdi. Boyutu kurallara uygun olmayan balıklar ekipler tarafından denize bırakıldı.

SARIYER BELEDİYESİ İŞARETLEMELERİ YAPTI

Corona virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında "Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler" genelgesi yayınladı. Genelgeye göre, gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan yer etiketi vb.) ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılacağı ve belediyeler tarafından olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için en az bir zabıta personeli, alan sorumlusu olarak belirlenecek. Bu kapsamda Sarıyer Belediyesi ekipleri sahil şeridinde olta balıkçıları için işaretlemeler yaptı.

SARIYER POSTA GAZETESİ