KAYMAKAM ÖZER YEREL BASINLA BULUŞTU

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer'deki yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. İlçe genelinde corona virüs salgınına karşı alınan önlemleri ve yapılan çalışmaları anlatan Özer, gazetecilerin konuyla ilgili önerilerini de dinleyerek, notlar aldı.

Tarabya'daki Vilayetler Evi'nde samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı organizasyonuna Kaymakam Mehmet Özer'in yanı sıra; Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, yerel basın temsilcileri, Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, İstinye Mahalle Muhtarı Recep Alkan, Kireçburnu Mahalle Muhtarı Çağlar Coşkun ve Sarıyer Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Derya Çekinmezer katıldı.

GAZETECİLERİN GÖRÜŞLERİNİ ALDI

Gazetecilere Sarıyer genelinde pandemi döneminde yapılan çalışmalar, denetimler ve sahada yer alan ekipler ile ilgili bilgiler veren Kaymakam Mehmet Özer, sürecin önemini vatandaşa anlatma konusunda basının büyük önemi olduğunu ifade etti. Etkinliğe katılan yerel basının çalışmalar hakkında düşüncelerini soran Özer, alınması gereken önlemler ve hayata geçirilebilecek projeler ile ilgili fikir aldı.

"YEREL BASINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Kamu kurumları ve yerel basının işbirliğine dikkat çeken Kaymakam Özer, "Basın emekçileri olarak sizler sürekli sahada ve vatandaşlarımız ile iç içesiniz. Kurallara uyulmaması, ortaya çıkan vaka gibi sizlere yansıyan ve ulaşan bilgileri bizimle paylaşmanız çok önemli. Çünkü bu mücadele sadece kamu kurum ve kuruluşları ile yapılamaz. Bu konuda yerel basının bizi de bilgilendirip uyarması lazım. İçerisinde bulunduğumuz süreçte en çok öneriye ihtiyacımız var. Yapılan çalışmalarda göz ardı edilen bir husus varsa bunu ifade etmesi lazım. Kısacası bu zorlu süreçten elbirliği ile çıkabiliriz" diye konuştu.

"AYNI ORANDA RİSK DE ARTIYOR"

Özellikle Sarıyer'e hafta sonu farklı ilçelerden on binlerce vatandaşın geldiğini ifade eden Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, "İlçemize çok sayıda yerli ve yabancı turist geliyor. Sahil, plajlar, ormanlar ve mesire alanlarında yoğunluk çok fazla. Sarıyer'e dışarıdan gelenler metrekare başına düşen insan sayısını yükselttiği için aynı oranda risk de artıyor. Bu konuda bazı çalışmalar yapılabilir. Bu kapsamda sahillerde veya plajlarda polis, jandarma ve zabıtalar denetim yapıp hem kurallara uyulmasını sağlayabilir hem de el dezenkeftanı dağıtıp daha hijyenik bir ortam oluşturabilir" önerisinde bulundu.

SARIYER POSTA GAZETESİ