29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Sarıyer'de 'Cumhuriyet Konvoyu' düzenlendi. Sarıyer Belediyesi'ne ait iş makineleri, ambulanslar, engelli araçları, ATV’lerin yanı sıra vatandaşların şahsi araçları ile karadan, tekneler ile de denizden yapılan etkinliğe ilgi büyüktü.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve sosyal yaşamı alt üst eden corona virüs salgını, Sarıyer'deki Cumhuriyet coşkusuna gölge düşüremedi. Sarıyerliler her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı çeşitli etkinlikler ile kutladı. Sırasıyla İstinye, Yeniköy, Tarabya, Kireçburnu, Çayırbaşı, Büyükdere, Sarıyer Merkez, Maden, Demirciköy, Kilyos, Uskumruköy, Zekeriyaköy, Bahçeköy, PTT Evleri,  Hacıosman, Maslak, Ayazağa, Rumeli Hisarı, FSM, Baltalimanı, Reşitpaşa, Pınar Mahallesi, Darüşşafaka, Derbent ve Cumhuriyet mahallelerini dolaşan konvoya Cumhuriyet tırından yükselen marş ve şarkılar da eşlik etti.

TEKNELER TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK RESİMLERİYLE SÜSLENDİ

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nden başlayan ve tüm ilçeyi dolaşan araç konvoyuna vatandaşlarda alkışlarıyla ve ellerindeki Türk Bayrakları ile eşlik etti. Çok sayıda Sarıyerli araçlarıyla konvoya katılırken, evlerinde ve yollarda olan vatandaşlar da coşkuya ortak oldu. Cumhuriyet coşkusu bu yıl denizde de yaşandı. Sarıyer Belediyesi'ne ait olan Sevgi ve Barış Teknesi başta olmak üzere birçok tekne Türk Bayrağı ve Atatürk resimleriyle süslendi.

SARIYER POSTA GAZETESİ