Yoğun ve etkili kar yağışının bugün akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini duyuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), ilçe ilçe kar kalınlıklarını açıkladı. Peki, Sarıyer'de kar kalınlığı kaç santimetre oldu? Detaylar haberimizde...

AKOM, soğuk ve kar yağışlı havanın kısa süreli molalarla hafta ortasına (Çarşamba) kadar devam etmesinin, ardından Marmara bölgesini terk etmesinin beklendiğini, perşembe günü itibari ile sıcaklıkların mevsim normalleri civarına yükseleceğinin ön görüldüğünü belirtti. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 18 Şubat'a kadar mevsim normalleri civarı ile 4-8 derecenin altında seyredeceği kaydedildi.

İŞTE İSTANBUL'UN HASAR TABLOSU

İBB AKOM verilerine göre, kar kalınlığı Şişli, Esenler, Sarıyer, Kağıthane'de 15-20 santimetre, iç kesimler Başakşehir, Sultanbeyli, Eyüp ve Ümraniye'de 20-30 santimetre, yüksek ve kırsal kesimler Hadımköy, Tuzla, Çamlıca, Çekmeköy, Silivri ve Beykoz'da 30-45 santimetre aralığında ölçüldü. Ayrıca verilerde kent genelinde 517 ağaç ve direk devrilmesi, 13 çatı çökmesi ihbarına müdahale edildi. Bu olaylar sonucunda 17 aracın hasar gördüğü bilgisi kaydedildi.

SARIYER POSTA GAZETESİ