Muğla'da vahşice katledilen üniversite öğrencisi  Pınar Gültekin'in öldürülmesine tepkiler dinmiyor. Sarıyer Ömürtepe mevkiinde bir araya gelen Sarıyerli kadınlar, yaşanan kadın cinayetlerini protesto etti.

Geçtiğimiz günlerde cesedi bir ormanda bulunan Pınar Gültekin'in, Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesine tepkiler artarak devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında kadın dernekleri tarafından protestolar gerçekleştirilirken, Sarıyerli kadınlar da şiddete 'dur' demek için toplandı.

"KATİLLERE HAK ETTİKLERİ CEZA VERİLSİN"

Kadın cinayetlerini protesto etmek için toplanan kadınlara; CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, CHP Sarıyer İlçe yönetim kurulu üyeleri, Sarıyer Halkevi üyeleri, CHP Sarıyer mahalle temsilcileri de destek verdi. Grup ellerinde 'Pınar Gültekin İsyanımızdır', İstanbul Sözleşmesi'ne Dokunma' ve 'Yaşasın Kadın Dayanışması' yazılı pankartlar ile tepkilerini dile getirdiler. Sunay Sevinç, yürüyüş sonrası yaptığı basın açıklaması ile kadın cinayetlerinde katillere hak ettikleri cezaların verilmesini, 6284 sayılı yasaya dokunulmamasını ve İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmamasını istedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ