Geçtiğimiz haftalarda Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer'in öncülüğünde kurulan Sokak Hayvanları Besleme Grupları Çalışma Komisyonu, 5 Şubat Cuma günü saat 21.00 ile 8 Şubat Pazartesi günü saat 05.00 arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da sokak hayvanlarını unutmadı.

İstanbul Vali Yardımcısı Yaşar Aksanyar, Balıkesir Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Sarıyer Kaymakamlığı Sokak Hayvanları Besleme Grupları Çalışma Komisyonu üyeleri, ünlü şarkıcı Yusuf Güney, Zekeriyaköy Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ve gönüllüler, Göktürk Hayvan Sevenler Derneği Barınağı ve ilçenin farklı bölgelerinde yaşayan sevimli dostlarımızı besledi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Özellikle Covid-19 pandemisi nedeniyle gıda sektörü üzerine hizmet veren işletmelerin kapatılması ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından yiyecek bulmakta zorlanan Sarıyer'deki sokak hayvanlarına sahip çıkılıyor. Sarıyer Kaymakamlığı Sokak Hayvanları Besleme Grupları Çalışma Komisyonu da bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

YUSUF GÜNEY HAYVANSEVERLERİ AĞIRLADI

Sokak hayvanları için yaptığı çalışmalarla tanınan şarkıcı Yusuf Güney, Sarıyer Kaymakamlığı Sokak Hayvanları Besleme Grupları Çalışma Komisyonu üyelerini, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ile gönüllüleri Göktürk Hayvan Sevenler Derneği Barınağı'nda ağırlayan Güney, barınakta yaklaşık 300 köpeğe sahip çıkıyor. Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulunan Güney, "Öncelikle Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer'e, size ve tüm hayvanseverlere teşekkür ediyorum. Bu çalışmada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Göktürk Hayvan Sevenler Derneği ve Nilgün Hanım yıllardır kendini bu işe adadı. Çok güzel işlere imza attı. Bu barınak çok kötü durumdaydı. Tüm hayvan dostları olarak el birliğiyle elimizden geldiği kadar destek olduk ve bu hale getirdik. Herkesin bir emeği var. Can dostlarımızın çoğu cins türleridir. Kötü şartlar altında bakılan hayvanlar kurtarılarak burada besleniyor. Burası barınaktan öte rehabilitasyon merkezi olarak da faaliyet gösteriyor. İki metre büyüklüğünde kulübelerin yerine daha geniş ve ferah yerlerde yaşıyorlar. Betonun içerisinde değil, doğa ile iç içe bir yaşam sürüyorlar. Burası ilerleyen süreçte daha da iyi olacak. Örnek teşkil etmesi amacıyla çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Sizlerin desteğiyle bu faaliyetler devam edecek" diye konuştu.

"SEVGİYE MUHTAÇLAR"

Güney, "Özellikle pandemi döneminde sokak hayvanları daha zor şartlar altında yaşıyor. Açıkçası bizler geçinemiyoruz derken utanmalıyız. Ayağını yorganına göre uzatırsan sorun yaşamazsın. Bu ülkede yıllardır ekmeğini kazan, en ufak bir sıkıntıda geçinemiyoruz demek olmaz. Biz bunu dersek asgari ücret alan bir kişi ne yapsın? Elini taşın altına koyan çok fazla sanatçı dostumuz var. Fakat bunu göstermelikten ziyade işin içerisinde olarak yapılsa daha iyi olur. Uzaktan mama vermek yetmez. Yanına gidip seveceksin, başını okşayacaksın. Çünkü onlarda bir can. Sevgiye muhtaçlar" ifadelerini kullandı.

"HER GÜN 800 HAYVAN BESLİYORUZ"

Göktürk Hayvan Sevenler Derneği Başkanı Nirgül Sayar, "2015 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Son 3 yıldır bu barınak alanında bulunuyoruz. Tedaviye ihtiyacı olan, engelli evya terk edilmiş hayvanları himayemize alıp gerekli bakımlarını yapıp sahiplendirmeye çalışıyoruz. Burası hiçbir belediyeye bağlı değil. Kirası ve personelin maaşı düzenli olarak ödeniyor. İBB'den özellikle tedavi ve kısırlaştırma konularında destek alıyoruz. Fakat her türlü sağlık bakımını belediyeye yaptıramıyoruz. Barınağımızda sabit 230 civarında hayvan bulunuyor. Bir bu kadar da barınağın dışarısında mevcut. Her gün yaklaşık 800 sokak hayvanını besliyoruz" dedi.

"ONLARI YUVA SAHİBİ YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Sarıyer Kaymakamlığı Sokak Hayvanları Besleme Grupları Çalışma Komisyonu Başkanı Binnur Hattat, "Göktürk Hayvan Sevenler Derneği'ni ve tüm hayvanseverleri tebrik ediyorum. Bu kadar köpeğin sorumluluğunu almak, onları yuva sahibi yapmak çok önemli. Belediyelerin de büyük bir yükünü alıyorlar. Keşke tüm vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsa. Bölgemizde çok sayıda sokak hayvanının olmasının başlıca nedeni ormanlık alan sayısının çok olması. Ormanlığa yakın olmayan belediyeler şehir içindeki köpekleri toplayıp bu alanlara bırakıyor. Dolayısıyla ormanda çok büyük bir yığılma meydana geliyor. Gerek bölge halkı bazı sorunlar yaşıyor gerekse belediyenin yükü artıyor. Yapılması gereken en en önemli çalışma bu hayvanların kısırlaştırılıp, alınan yerlere geri bırakılması olur" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ