Tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte parklardan sahil kenarına kadar ortak kullanım alanlarında yoğunluk yaşanıyor. Güzel havayı fırsat bilen Sarıyerliler kendini dışarı atarken, Cumhuriyet Meydanı'na akın etti.

17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Son günlerde Covid-19 vaka sayısında da ciddi bir azalış yaşanırken, vatandaşların ortak kullanım alanlarında yoğunluk oluşturması endişeye neden oluyor.

SOSYAL MESAFE ZAMAN ZAMAN İHLAL EDİLİYOR

Sarıyer'in en önemli noktaları arasında yer alan Cumhuriyet Meydanı tam kapanma uygulamasının ardından yoğun ilgi görüyor. Meydana gelen vatandaşlar arkadaşlarıyla sohbet ediyor, hatıra fotoğrafı çekiliyor, balık avlıyor. Her ne kadar kapalı ortam olmasa da sosyal mesafe kurallarının zaman zaman hiçe sayılması da dikkatlerden kaçmadı.

LÜTFEN KURALLARA UYALIM!

Her ne kadar Sarıyer genelindeki riskli alan sayıları azalsa da bazı mahallelerde risk devam ediyor. Sarıyer Posta Gazetesi olarak corona virüsünün daha fazla kişiyi hayattan koparmasını engellemek ve sevdiklerimize zarar vermemek adına maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmeye davet ediyoruz. İşi olmayan vatandaşlarımıza zorunda kalmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda çağrıda bulunurken, bir kez daha ‘Evde Kal Sarıyer’ diyoruz. Salgının yayılma hızını minimum seviyeye indirmek için uzmanların uyarılarını dikkate alalım.

SARIYER POSTA GAZETESİ