Sarıyer Belediyesi Mikrokredi Merkezi'nden kredi alarak kendi işinin patronu olan girişimci kadınlar, Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda 'Yaza Merhaba Kermesi' düzenliyor.

12 Haziran Cumartesi günü saat 20.00'a kadar devam edecek olan kermes, alışveriş tutkunlarını ağırlayacak. 110 standın yer aldığı kermeste; geri dönüşümden giyime, el sanatlarından takı-aksesuara kadar geniş ürün yelpazesi yer alıyor.

BOĞAZ MANZARALI ALIŞVERİŞ İMKANI

İçerisinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kurulan olan kermes, alışveriş merkezi gibi kapalı ortamların aksine Boğaz manzarası eşliğinde ve doğa ile iç içe alışveriş imkanı sunuyor.

"KADINLAR PANDEMİDE MAĞDUR OLDU"

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Mikrokredi Şube Müdürü Asuman Kurt Karataş, "Girişimci kadınlarımız Covid-19 pandemisi nedeniyle evlerinde ürettikleri ürünleri uzun bir süre gelire dönüştüremedi. Dolayısıyla kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan ve ev ekonomisine katkı sunan kadınlar mağdur oldu. Bu yüzden kermes düzenleyerek yaşanan mağduriyeti bir nebze de olsa gidermek istedik. Sarıyer Belediyesi de bize bu konuda çok yardımcı oldu" diye konuştu.

110 STANT YER ALIYOR

Kermes ile ilgili bilgiler veren Karataş, "Geçmiş kermeslerde stant sayısını azaltmak için gruplara ayırıyorduk. Fakat içerisinde bulunduğumuz zor günlerde kadınların gelir elde etmesi amacıyla tüm girişimci kadınları bir araya getirerek, ürünlerini satma imkanı sunduk. 110 standın yer aldığı kermesimizde salgına karşı sosyal mesafe ve maske kuralına da büyük özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"ZORLU SÜRECİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Sarıyerlileri kermese davet eden Karataş, "Buraya gelip hem uygun fiyatlara alışveriş yapabilirler hem de girişimci kadınlarımıza katkı sunabilirler. Aynı zamanda AVM'lerdeki kapalı ortam yerine burada sahil kenarında ve açık havada alışveriş imkanları var. Birbirimize destek olmamız gerekiyor. El birliği ile bu zorlu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ