19 Eylül Gaziler Günü'nün 99. yıldönümü, Sarıyer Merkez'deki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören ile kutlandı. Etkinlikte corona virüs salgınına karşı maske kuralına uyuldu.

Covid-19 salgını nedeniyle katılımın sınırlı olduğu törene; CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Coşkun  ile Ahmet Aygün, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Albay Hilmi Öz, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Işıktaş, Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Sarıyer İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Yılmaz Ordu, AK Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Baş, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcıları, İYİ Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Işık, İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aleyna Bilginoğlu ve Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Reşitpaşa Muhtarı Engin Manav, STK temsilcileri katıldı.

GAZİ KIZILTUĞ'DAN DUYGUSAL KONUŞMA

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, şehit ile gaziler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Etkinlikte duygusal bir konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Hüseyin Kızıltuğ, "19 Eylül Gaziler Günü, Türk Ulusunun en büyük gazisi Mustafa Kemal Atatürk'ün taçlandığı bir gündür. Bu toprakların vatan olması için canlarını adayanların gurur ve şerefle anıldığı gündür. Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta ve Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucusu ve tüm malül gazilerin kahramanlık günüdür. Kahraman gazilerimiz, Gaziler Günü'nüz kutlu olsun. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve vatan uğrunda canını veren şehitlerimizin hayatta kalan temsilcilerisiniz. Böyle kutsal bir günün öyküsü ne yazılabilir ne de anlatılabilir. Bu onur yalnızca yaşanabilir ve yaşatılabilir. Bana da bu yaşanan tarihi gerçekleriyle bir kez daha anımsayıp, vatan uğruna canının veren şehitlerimizi anmak ve gazilerimize en derin saygılarımızı iletmek düşüyor. Bu manevi borcu tüm varlığımla hissedip sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, ilçe protokolü ve gaziler, Sarıyer Spor Kulübü Kafeteryası'na giderek, bir süre sohbet etti. Özer, ayrıca kafeteryanın yanında bulunan balıkçıları da ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

SARIYER POSTA GAZETESİ