İstanbulluların, Covid-19 salgını nedeniyle doğa ile iç içe, villa ve bahçeli evlere yoğun talep göstermesinin ardından özelikle Zekeriyaköy, Uskumruköy ve Kilyos’taki ev fiyatlarında artış oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını İstanbul’da villa ve bahçeli yapılara olan talebi arttırınca, bu özelliklere sahip bölgelere olan ilgi de her geçen gün artıyor. Hiç kuşkusuz bu bölgelerin başında da Sarıyer geliyor.

EN FAZLA ARTIŞ USKUMRUKÖY’DE

Geniş arazi arzının yanı sıra fiyatların daha uygun olması bu bölgeler için aramaları daha çok artırdı. Talep ile beraber Uskumruköy’de fiyatlar yüzde 22, Zekeriyaköy’de yüzde 20, Kilyos’ta yüzde 15 ve Şile‘de de yüzde 17’ye varan oranda arttı. Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı , salgın süreci boyunca İstanbul ve Türkiye'de fiyat düşüşü beklediğinden bahsederek “Zekeriyaköy, Çekmeköy, Bahçeşehir’in bahçeli kısımlarında fiyatın kendisini korumasını bekliyorum. Diğer yerler olan Beyoğlu, Şişli ve Kadıköy'de ise düşmesini bekliyorum” açıklamasında bulundu.

SATIŞ FİYATLARI DA ARTTI

Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz, salgın döneminde insanların konut arayış, teraslı bahçeli ve balkonlu binalara kaydığından bahsederek, bu nedenle bu tarz yapıların yoğunlaştığı Uskumruköy, Zekeriyaköy, Kemerburgaz, Göktürk gibi bölgelerde talebin arttığını söyledi. Bu bölgelerde olan arama taleplerinde 3 kat artış yaşandığından bahseden Yılmaz, “İstanbul genelinde COVID-19 salgını sonrası ortalama metrekare satış fiyatlarında yüzde 7, kiralama fiyatlarında ise yüzde 5 civarında artış oldu” açıklamasında bulundu.