Sarıyer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçe genelinde faaliyet gösteren ticari kurumları denetlemeye devam ediyor. Ekiplerin son adresi 5996 Sayılı ve 1380 Sayılı Kanunlar kapsamında işleme tesisleri, soğuk hava depoları ve toptan perakende satış yerleri oldu.

Dünya genelini etkisi altına alan corona virüsüne karşı halkın tükettiği gıdaları inceleyen ve işletmelerin kurallara uyup uymadığını kontrol eden Sarıyer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bu kez Sarıyer’in markalarından biri olan balıkçıları denetledi.

KURALLARA UYMAYANLAR UYARILDI

Denetlemelerde corona virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında getirilen kısıtlamalara uyulup uyulmadığı, balık avlama kurallarının yerine getirilip getirilmediği incelendi. Yasaklara uymayanlar ekipler tarafından uyarılırken, detaylı bilgilendirmeler de yapıldı.

MARKET VE FIRINLAR İNCELENMİŞTİ

Sarıyer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘ürün bazlı’ gıda kontrolleri kapsamında Sarıyer’deki market, fırın, bakkal, et ve süt ürünleri satan işletmelerde denetimler yapmıştı.

SARIYER POSTA GAZETESİ