Sarıyer Belediyesi, Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında sokak sanatçılarını ilçe genelindeki 9 farklı noktada Sarıyerliler ile buluşturdu. Birbirinden farklı eserlerin seslendirildiği etkinliklerle Cumhuriyet coşkusu Boğaz'a taşındı.

Rumeli Hisarı, Emirgan, İstinye, Yeniköy, Tarabya, Kireçburnu, Büyükdere, Sarıyer Merkez ve Zekeriyaköy'de sokak sanatçılarının değişik müzik dallarındaki performansları ile Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri devam etti. İstanbul’un farklı yerlerinden gelen sokak sanatçıları, seslendirdikleri eserlerle Sarıyerlilere unutulmaz bir gün yaşattı.

"CUMHURİYETİ YAŞAM BİÇİMİMİZ HALİNE GETİRMELİYİZ"

Sokak müzisyenlerini dinlemeye gelenler arasında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'te vardı. Etkinlik ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na bilgiler veren Genç, "Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 29 Ekim tarihine kadar sürecek. Bu programın ikinci etkinliği. İlk olarak derelerle ilgili İSKİ ve İstanbul Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği kapsamında İlçe genelinde toplam 9 noktada canlı müzikler yapıldı. Eserleri seslendirenler ise sokak sanatçıları. Dolayısıyla halkın hangi tür şarkıları sevdiklerini biliyorlar ve farklı şarkıları icra ediyorlar. Cumhuriyet Bayramı bizim için sıradan bir bayram değil. İnsanlar bu bayramı canlarıyla, kanlarıyla bize armağan etti. Bu memleketin her santimetrekaresinde mücadele vardır. Arkadaşlarımızın da seçtiği müzikler ülkemizin her bir köşesini temsil ediyor. Halkımızın geleneklerini yansıtıyor. Vatandaşlarımızın ilgisi de bizlere bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi gerektiğini gösteriyor. Cumhuriyeti hayatımızın içine almalı ve yaşam biçimimiz haline getirmeliyiz. Dolayısıyla öncelikle sanatçı arkadaşlarımıza ardından çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şimdiden tüm Sarıyerlilerin de Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"CORONA VİRÜS COŞKUMUZA ENGEL OLAMAZ"

Genç, sözlerini şöyle tamamladı: "Cumhuriyet Bayramı'nın kutlama biçimini farklı alanlara yayarsak corona virüs coşkumuza engel olamaz. Kutlama programını 1 haftaya yaymamızın temel nedeni de budur. Şartlar ne olursa olsun Cumhuriyeti kutlamalıyız. Pandemi sürecini insanları motive ederek geçirmenin çabası içindeyiz. Bu süreçte farklı etkinliklerimiz olacak. Vatandaşlarımız sosyal medyadan takip edebilir."

SARIYER POSTA GAZETESİ